Legislatia muncii simplificata: Contractul pe durata nedeterminata nu se transforma pe durata determinata

Legislatia muncii nu este foarte simpla dar avem grija ca in fiecare zi sa atacam un nou subiect care sa ne ajute sa o intelegem mai bine.

Codul muncii ramane textul de baza pe care trebuie sa il studiem cat de des se poate daca vrem sa intelegem cat de cat legislatia muncii.

Astazi discutam putin despre transformarea unui contract individual de munca pe durata determinata in contract individual de munca pe durata nedeterminata. Se poate? Merge dpdv legal?

Normal ca merge. Poti transforma un CIM pe durata determinata in CIM pe durata nedeterminata prin act aditional. Dar invers nu poti! Nu se poate transforma un CIM nedeterminat in CIM determinat fiindca nu mai este in favoarea salariatului.

Asa ca daca vrei neaparat sa faci asa ceva, va trebui sa incetati contractul de munca pe durata nedeterminata si apoi sa incheiati unul nou pe durata determinata. Daca ambele parti ajung la concluzia aceasta.

Repet, legislatia muncii nu este simpla. Si dupa ani de zile de practica si studiu ajung sa mai fac greseli si sa am indoieli cu privire la textele legiuitorului in materie de legislatia muncii.

Dar invatam cat timp traim si asta este minunat!
Maria Nicutar
Legislatia Muncii si SSM

S-ar putea să-ți placă și...