Legislatia muncii simplificata: Contractul pe durata nedeterminata nu se transforma pe durata determinata

Legislatia muncii nu este foarte simpla dar avem grija ca in fiecare zi sa atacam un nou subiect care sa ne ajute sa o intelegem mai bine.

Codul muncii ramane textul de baza pe care trebuie sa il studiem cat de des se poate daca vrem sa intelegem cat de cat legislatia muncii.

Astazi discutam putin despre transformarea unui contract individual de munca pe durata determinata in contract individual de munca pe durata nedeterminata. Se poate? Merge dpdv legal?

Normal ca merge. Poti transforma un CIM pe durata determinata in CIM pe durata nedeterminata prin act aditional. Dar invers nu poti! Nu se poate transforma un CIM nedeterminat in CIM determinat fiindca nu mai este in favoarea salariatului.

Asa ca daca vrei neaparat sa faci asa ceva, va trebui sa incetati contractul de munca pe durata nedeterminata si apoi sa incheiati unul nou pe durata determinata. Daca ambele parti ajung la concluzia aceasta.

Repet, legislatia muncii nu este simpla. Si dupa ani de zile de practica si studiu ajung sa mai fac greseli si sa am indoieli cu privire la textele legiuitorului in materie de legislatia muncii.

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...