Servicii SSM de calitate? Desigur dar nu din spatele biroului!

Serviciile SSM se ofera si de catre lucratorii desemnati SSM intern, din companie, precum si de catre lucratorii SSM din cadrul Serviciilor Externe. Nu prea conteaza unde sunt specialistii SSM cu care colaborati ci modul in care acestia isi desfasoara activitatea. Prin munca lor va asigura riscuri mai mari sau mai mici de accidente de munca si imbolnaviri profesionale.

Asa se face ca unii inspectori SSM isi desfasoara activitatea strict din birou si nu arunca niciun ochi pe teren. Probabil ca fac foarte bine partea de documentatii insa documentatiile se realizeaza corect atunci cand ce se intampla in hartii se sincronizeaza cu ce se intampla pe teren.

Serviciile SSM de calitate trebuie sa ajute angajatorul sa minimizeze riscul de accidente de munca si de boli profesionale. Si asta se face prin instruiri de calitate, acordarea echipamentului individual de protectie, acordarea echipamentului de protectie colectiva, acordarea alimentatiei de protectie, semnalizarea locurilor cu risc, colaborarea buna cu serviciile de medicina muncii, supravegherea sanatatii lucratorilor si nu numai.

Daca v-as povesti despre securitatea muncii si legislatia SSM probabil ca nu m-as opri pana poimaine dimineata. Si nu m-as repeta prea mult :)) Norocul meu este ca am facut cursuri SSM cu un profesor cu har, care a reusit sa predea securitatea muncii cu suflet, nu doar cu frica de lege.

Sa fim sanatosi, sa avem minte limpede sa le descurcam pe toate si succes in tot ce facem!
Maria Nicutar
Legislatia Muncii si SSM

S-ar putea să-ți placă și...