Servicii SSM de calitate? Desigur dar nu din spatele biroului!

Serviciile SSM se ofera si de catre lucratorii desemnati SSM intern, din companie, precum si de catre lucratorii SSM din cadrul Serviciilor Externe. Nu prea conteaza unde sunt specialistii SSM cu care colaborati ci modul in care acestia isi desfasoara activitatea. Prin munca lor va asigura riscuri mai mari sau mai mici de accidente de munca si imbolnaviri profesionale.

Asa se face ca unii inspectori SSM isi desfasoara activitatea strict din birou si nu arunca niciun ochi pe teren. Probabil ca fac foarte bine partea de documentatii insa documentatiile se realizeaza corect atunci cand ce se intampla in hartii se sincronizeaza cu ce se intampla pe teren.

Serviciile SSM de calitate trebuie sa ajute angajatorul sa minimizeze riscul de accidente de munca si de boli profesionale. Si asta se face prin instruiri de calitate, acordarea echipamentului individual de protectie, acordarea echipamentului de protectie colectiva, acordarea alimentatiei de protectie, semnalizarea locurilor cu risc, colaborarea buna cu serviciile de medicina muncii, supravegherea sanatatii lucratorilor si nu numai.

Daca v-as povesti despre securitatea muncii si legislatia SSM probabil ca nu m-as opri pana poimaine dimineata. Si nu m-as repeta prea mult :)) Norocul meu este ca am facut cursuri SSM cu un profesor cu har, care a reusit sa predea securitatea muncii cu suflet, nu doar cu frica de lege.

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...