Legislatia muncii simplificata: Pentru o singura abatere disciplinara poti primi mai multe sanctiuni?

Sanctiunile disciplinare ne fascineaza 🙂 Legislatia muncii nu ar fi atat de palpitanta fara sanctiuni disciplinare, evident. Ne place sa le studiem, sa intelegem cum gandesc salariatii, cum actioneaza cand uita de Regulamentul intern, cum reactioneaza angajatorii cand salariatii isi ies din limite.

Si ne place enorm cand angajatorii si angajatii respecta legislatia muncii si nu exista abuzuri.

Astazi tratam un subiect interesant: putem stabili 2 sanctiuni disciplinare pentru o singura abatere disciplinara? Daca angajatorul nu cunoaste legislatia muncii sau nu ii pasa de ea, da, poti primi si mai multe sanctiuni disciplinare pentru aceeasi abatere disciplinara. Din pacate!

Dar daca vrei sa aplici legea intocmai cum a spus legiuitorul sa o facem, atunci tinem cont de faptul ca in Codul muncii se stabileste ca pentru aceeasi abatere disciplinara se poate aplica o singura sanctiune.

Deci nu poti da avertisment scris si apoi sa te gandesti ca parca a fost cam putin si mai dai si o reducere de salariu 🙂 Ghinion!

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...