Cirese: Informatii nutritionale si beneficii pentru sanatate

In fiecare an ne promitem ca vom manca mai multe cirese in sezonul lor pentru ca sunt adevarate uzine de vitamine si antioxidanti 🙂 Din luna mai si pana in luna iulie gasim cirese super delicioase in pietele noastre si este super sanatos sa le consumam proaspete mai degraba decat in gemuri si dulceturi. Asa ca profitati acum cat timp le avem la indemana si nu ezitati sa puneti si la congelator cateva pungute elegante. Cirese rosii pentru zile negre, stiti vorba aceea din bunici 🙂

Iata ce informatii nutritionale va pot oferi despre cirese, conform VeryWellFit.com

150 g cirese au cam 100 de kcal, 25 g carbohidrati, 3,5 g fibre, 1.5 g proteine

Vitamine si minerale pe care le gasim in cirese: Vitamina C, potasiu, calciu, magneziu, fier si acid folic

Beneficiile consumului de cirese pentru sanatatea noastra:

1. Consumul de cirese previne guta. Exista numeroase studii care arata ca in cirese se gasesc cantitati mari de antioxidanti care ajuta la reglarea nivelului de acid uric.

Aceleasi studii mai arata si faptul ca un consum constant de cirese amelioreaza atacurile de guta la pacientii deja bolnavi.

2. Consumul de cirese poate scadea incidenta cancerului datorita actiunii antioxidantilor.

3. Ciresele au efect antiinflamator asupra intregului organism.

4. Ciresele pot avea efect de scadere a colesterolului 🙂

5. Ciresele pot avea efecte benefice pentru sanatatea inimii.

6. Consumul regulat de cirese poate avea efecte asupra sanatatii creierului datorita antioxidantilor.

7. Ciresele pot ajuta la reglarea tranzitului datorita fibrelor 🙂

Eu va spun sincer ca anul acesta voi manca cirese mai mult ca in orice an. Si voi avea grija sa pun si la congelator desi sincer am vazut in multe hipermarketuri ca se gasesc la raionul de produse congelate si sunt super delicioase. Ba chiar am vazut si visine si ma gandesc serios de tot sa nu mai pun la congelator. Poate fac o serie de borcane de compot de cirese si minunat ar fi sa gasesc si cirese negre.

Ciresele negre, amare, mici, cu samburi super mici, imi amintesc de o matusa de-a mamei mele, tanti Aglaia din Moldova. Cand eram copil mai stateam in vacanta la dansa si mancam mereu cirese negre amare. Ne scotea uneori si cate un borcan de compot facut cu un an in urma si era ceva minunat, greu de cuprins in cuvinte.

Sa fim sanatosi, sa avem succes in tot ce facem si sa auzim de bine!

S-ar putea să-ți placă și...