Consemn la domiciliu, activitate on-call, adica stai mereu gata de interventie

Munca tip on-call este acelasi lucru cu a fi consemnat la domiciliu. Asta inseamna ca esti mereu gata de interventii in cazul in care esti solicitat sa o faci. Nu esti pedepsit 🙂 Doar ca meseria ta presupune ca poti fi oricand de ajutor pentru angajatorul tau, prin intermediul serviciilor pe care le poti presta chiar si la ore neobisnuite.

Ce presupune timpul in care esti acasa si esti pe faza sa fugi la vreo interventie? Este consemn la domiciliu si in mod normal intre tine si angajator au fost discutii, negocieri si probabil si un spor la salariu.

Ce se intampla daca dupa finalizarea programului de lucru trebuie sa intervii? Acele ore sunt ore suplimentare si se platesc asa cum spune legislatia muncii.

Ce clauze ar trebui cuprinse in contractul individual de munca? Perioada de consemn, faptul ca angajatul nu are voie sa plece din localitate, nu are voie sa bea, nu isi inchide telefonul, nu il da pe silent, nu il da copilului sa se joace Ferma 2 si tot ce mai considerati de cuviinta astfel incat angajatul sa accepte perioada de on-call contra unui spor la salariu 🙂

In mare nu este cine stie ce complicaciune. In practica apar multe discutii, asa cum se intampla de obicei acolo unde legislatia muncii nu specifica la milimetru cum sa procedam in fiecare situatie in care ne-am regasi.

Sa fim sanatosi si sa avem o saptamana minunata!

S-ar putea să-ți placă și...