Consemn la domiciliu, activitate on-call, adica stai mereu gata de interventie

Munca tip on-call este acelasi lucru cu a fi consemnat la domiciliu. Asta inseamna ca esti mereu gata de interventii in cazul in care esti solicitat sa o faci. Nu esti pedepsit 🙂 Doar ca meseria ta presupune ca poti fi oricand de ajutor pentru angajatorul tau, prin intermediul serviciilor pe care le poti presta chiar si la ore neobisnuite.

Ce presupune timpul in care esti acasa si esti pe faza sa fugi la vreo interventie? Este consemn la domiciliu si in mod normal intre tine si angajator au fost discutii, negocieri si probabil si un spor la salariu.

Ce se intampla daca dupa finalizarea programului de lucru trebuie sa intervii? Acele ore sunt ore suplimentare si se platesc asa cum spune legislatia muncii.

Ce clauze ar trebui cuprinse in contractul individual de munca? Perioada de consemn, faptul ca angajatul nu are voie sa plece din localitate, nu are voie sa bea, nu isi inchide telefonul, nu il da pe silent, nu il da copilului sa se joace Ferma 2 si tot ce mai considerati de cuviinta astfel incat angajatul sa accepte perioada de on-call contra unui spor la salariu 🙂

In mare nu este cine stie ce complicaciune. In practica apar multe discutii, asa cum se intampla de obicei acolo unde legislatia muncii nu specifica la milimetru cum sa procedam in fiecare situatie in care ne-am regasi.

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...