Legislatia muncii explicata: Lucrezi la doi angajatori care se afla in concurenta?

Zilnic explic legislatia muncii pe intelesul tuturor si intr-o formula cat mai simplificata. De ce astfel? Pentru ca sunt foarte multi angajati care se tem de ideea de conflict de munca, de neintelegeri cu sefii, de faptul ca angajatorii ar putea sa comita diverse abuzuri.

Astazi discutam despre o idee care stiu ca intereseaza pe absolut toata lumea care s-a gandit macar o data sa isi ia doua locuri de munca in paralel 🙂

Eu fiind mama de doi copii ma gandesc in mod constant la aceasta idee deloc nebuneasca :))

Dar mare atentie la faptul ca a lucra la doi angajatori care se afla in concurenta directa nu este niciodata o idee buna. Iata aspectele esentiale pe care eu vi le pot oferi despre acest aspect:

1. Nu recomand absolut niciodata sa lucrati la doi sau mai multi angajatori care se afla in concurenta directa sau indirecta. E ca si cum ai vrea sa fii marketer la Milka si esti si la Poiana. Pe bune? Haideti sa o spunem cu voce tare ca sa vedem cum suna.

2. Nu poti incheia clauza de neconcurenta ca sa poti apoi sa lucrezi legal la un nou angajator care se afla in concurenta cu principalul angajator. Clauza de neconcurenta are alta misiune 🙂 Functioneaza abia dupa ce ti-a incetat contractul de munca la angajatorul cu care ai clauza de neconcurenta.

3. La incheierea oricarui contract individual de munca trebuie sa existe si clauza de confidentialitate care ne obliga sa nu divulgam nicio informatie despre care luam la cunostinta in activitatea noastra. Va fi putin dificil sa nu duci informatiile de la un angajator la celalalt 🙂

Nu stiu daca mai este nevoie si de alte explicatii caci ideea este destul de simpla si de bun simt. Lucrati doar la angajatori care nu se afla in concurenta.

Exemplu: Puteti fi marketer la Milka si marketer la o firma de anvelope 🙂 Nu dauneaza cu nimic din moment ce nu sunt in concurenta.

Intotdeauna spuneti angajatorului principal ca va doriti inca un loc de munca si spuneti-i si rolul pe care aplicati si compania in care doriti sa activati. Mi se pare de bun simt si fair play.

Nu inseamna ca vreti sa va mutati activitatea in alta companie, ci faptul ca va este necesara o suplimentare financiara si este singura solutie pe care o aveti in acest moment la indemana.

Este strict sfatul meu si trebuie tratat ca atare. Nu va obliga nimeni sa spuneti ca in timpul liber mai aveti un side job.

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...