Legislatia muncii explicata: Poate angajatorul sa te oblige sa renunti la un alt loc de munca?

Explic zilnic legislatia muncii pe intelesul tuturor si in formula simplificata. Din pasiune, normal. Aici se petrec cele mai frumoase lucruri, unde pasiunea intalneste priceperea 🙂

Astazi discutam despre ideea ca un angajator sa impuna unui salariat sa nu mai aiba alt loc de munca decat cel pe care acesta i-l ofera.

Este posibil? Este legal? Ce spune legislatia muncii despre o astfel de idee?

Codul muncii spune ca „Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

Iata asadar ca salariatii au dreptul de a munci la angajatori diferiti daca timpul le permite.

Desigur, daca dvs. decideti sa lucrati la doi angajatori si la ambii lucrati full-time si ajungeti sa nu mai dati randament la locul de munca, va dati seama ca si angajatorii pot lua o decizie cu privire la pastrarea dvs. in companie.

Repet cat de des se poate. Bunul simt face cat o mie de texte de lege. Este bine sa ne folosim timpul la maxim si este minunat sa putem sa avem doua locuri de munca. Dar sa nu cadem in cealalta extrema in care facem mult si prost si ajungem sa pierdem ambele locuri de munca.

Mai mult, tineti cont de faptul ca daca doriti sa lucrati la doi angajatori, nu alegeti angajatori care se afla in concurenta.

E tot de bun simt 🙂

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!
Maria Nicutar
Legislatia Muncii si SSM

S-ar putea să-ți placă și...