Top 4 clauze specifice pare pot fi cuprinse in contractul individual de munca

Legislatia muncii ne pasioneaza si acest lucru inseamna mult. Legile nu sunt simple si niciodata nu pot fi interpretate dupa ureche. Avem nevoie de atentie si rabdare in a trata reglementarile legale cat de poate de corect si obiectiv.

Astazi discutam despre un aspect deosebit de important din legislatia muncii: care sunt cele mai importante clauze specifice care pot fi cuprinse in contractul individual de munca?

Codul muncii spune faptul ca in afara clauzelor esentiale prevazute la art. 17, intre parti mai pot fi negociate si cuprinse in contractul individual de munca si alte clauze specifice precum:

1. Clauza cu privire la formarea profesionala;
2. Clauza de neconcurenta;
3. Clauza de mobilitate;
4. Clauza de confidentialitate.

Evident, mai ales daca sunteti parte dintre companie mare, intr-un contract individual de munca ar cam trebui sa se regaseasca toate aceste clauze 🙂 De ce? Ca sa stim clar ce putem face, ce nu putem face, ce reguli instituie angajatorul, intre ce limite ne putem desfasura activitatea, le ce sa ne asteptam atunci cand ne desfasuram activitatea in cadrul acestei companii 🙂

Atentie mare la faptul ca nu doar acestea sunt clauzele specifice care pot fi negociate intre parti si cuprinse intr-un contract individual de munca. Sunt cele mai importante 4 clauze specifice pe care codul muncii le aminteste.

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...