Top 4 clauze specifice pare pot fi cuprinse in contractul individual de munca

Legislatia muncii ne pasioneaza si acest lucru inseamna mult. Legile nu sunt simple si niciodata nu pot fi interpretate dupa ureche. Avem nevoie de atentie si rabdare in a trata reglementarile legale cat de poate de corect si obiectiv.

Astazi discutam despre un aspect deosebit de important din legislatia muncii: care sunt cele mai importante clauze specifice care pot fi cuprinse in contractul individual de munca?

Codul muncii spune faptul ca in afara clauzelor esentiale prevazute la art. 17, intre parti mai pot fi negociate si cuprinse in contractul individual de munca si alte clauze specifice precum:

1. Clauza cu privire la formarea profesionala;
2. Clauza de neconcurenta;
3. Clauza de mobilitate;
4. Clauza de confidentialitate.

Evident, mai ales daca sunteti parte dintre companie mare, intr-un contract individual de munca ar cam trebui sa se regaseasca toate aceste clauze 🙂 De ce? Ca sa stim clar ce putem face, ce nu putem face, ce reguli instituie angajatorul, intre ce limite ne putem desfasura activitatea, le ce sa ne asteptam atunci cand ne desfasuram activitatea in cadrul acestei companii 🙂

Atentie mare la faptul ca nu doar acestea sunt clauzele specifice care pot fi negociate intre parti si cuprinse intr-un contract individual de munca. Sunt cele mai importante 4 clauze specifice pe care codul muncii le aminteste.

Sa avem succes in tot ce facem si legislatia muncii de calitate!

S-ar putea să-ți placă și...