Top 7 ceaiuri care pot avea efect benefic pentru controlul diabetului

Se spune ca diabetul este o boala incurabila. Repet, se spune. Si subliniez acest lucru pentru ca sunt din ce in ce mai multi medici si specialisti in nutritie care indraznesc sa afirme ca diabetul este vindecabil. In prima faza trebuie tinut sub control si apoi, incet-incet, diabetul poate deveni reversibil 🙂

Vestea buna este ca alimentatia joaca un rol extrem de important in procesul de a incerca sa dam inapoi diabetul.

Si nu doar hrana conteaza enorm si ci bauturile 🙂

Iata care sunt ceaiurile care ar putea avea efect benefic asupra controlului diabetului conform specialistilor Healthline.com:

1. Ceaiul verde este in mod special un ceai minunat pentru persoanele care sufera de diabet. Ceaiul verde poate ajuta la reducerea distrugerii celulare, scade inflamatia si imbunatateste nivelul glicemiei in organism.

2. Ceaiul negru este si el pe lista ceaiurilor recomandate pentru persoanele care sufera de diabet datorita compusilor din frunzele din care se prepara.

3. Ceaiul de hibiscus este si el o optiune ideala pentru cei care sufera de diabet. Efectele benefice sunt datorata polifenolilor continuti de acesta.

4. Ceaiul de scortisoara poate avea efecte puternice de scadere a nivelului glicemiei in organism.

5. Ceaiul de turmeric este si el la randul lui pe lista de aliati potentiali pentru cei care sufera de diabet.

6. Roinita este si ea binevenita pentru cei care au de-a face cu diabetul. Roinita se remarca si prin faptul ca poate ajuta la scaderea colesterolului si trigliceridelor.

7. Ceaiul de musetel este ultimul in lista noastra dar asta nu inseamna ca are efect mai putin benefic in ceea ce priveste controlul diabetului.

Ceaiul de musetel contine antioxidanti care pot ajuta la reducerea distrugerilor celulare care se petrec in organism atunci cand diabetul isi spune cuvantul.

Sunt studii care arata ca toate ceaiurile de mai sus pot avea efecte uimitoare pentru persoanele care sufera de diabet. Va recomand sa va consultati si cu un medic specialist diabetolog inainte de a introduce un ceai nou in alimentatia voastra, chit ca este o simpla cana de ceai 🙂

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...