Nutritie explicata: Broccoli se poate consuma in stare cruda?

Da, broccoli se poate consuma in stare cruda, ne spune specialistii din domeniu. Cu toate ca poate fi o idee foarte buna sa il pregatim macar putin la aburi, broccoli se poate manca si in stare cruda.

Mai mult, specialistii Healthline.com afirma ca 90 de grame de broccoli ofera aproximativ 100% din necesarul zilnic de vitamina C. Dar asa cum bine stim, vitamina C si multe alte vitamine sunt complet distruse daca le expunem la caldura mare.

Asa ca daca vreti sa prajiti broccoli inainte sa il consumati poate ar fi mai bine sa nu o faceti.

Broccoli se poate consuma crud in cazul in care nu aveti anumite afectiuni ale tiroidei. Deci mare atentie la acest aspect si recomandarea mea ferma este sa discutati cu un medic endocrinolog priceput care sa va confirme daca puteti sa consumati broccoli in stare cruda.

Care este legatura dintre broccoli crud si tiroida? Broccoli in stare cruda si in cantitate mare poate dauna persoanelor care sufera de hipotiroidism.

Dar evident ca 2-3 buchetele mici de broccoli nu vor face un dezastru. Doar cantitatile mari, consumate in mod constant pot face rau si ne pot afecta.

Acestea fiind spuse, eu prefer sa consum broccoli preparat la aburi sau oparit rapid in apa clocotita si data la o parte de pe foc, timp de 2 minute maxim 🙂

Cum preparam broccoli in mod ideal? Punem o oala de apa pe foc. Adaugam un praf de sare si o lasam sa clocoteasca. Stingem focul si adaugam broccoli tocat marunt, in buchetele. Il scoatem in maxim 2 minute ca sa evitam sa se inmoaie prea de tot. Imediat ce l-am scos il stropim cu zeama de lamaie proaspat stoarsa, sare si un pic de ulei de masline 🙂

Serviti cu incredere si sa aveti o zi minunata!

S-ar putea să-ți placă și...