Conditiile pe care trebuie sa le indeplinim cand desfiintam un loc de munca

Desfiintarea locurilor de munca reprezinta un subiect mult discutat si comentat pentru toti specialistii si profesionistii din legislatia muncii si managementul resurselor umane. Nu este deloc simplu sa desfiintezi un loc de munca, orice am spune. Exista anumite proceduri mai dificile decat altele si este intotdeauna esential sa acordam atentie fiecarui aspect in parte.

Astazi discutam despre conditiile pe care trebuie sa le indeplinim cand desfiintam un loc de munca.

Codul muncii stabileste ca desfiintarea locului de munca trebuie sa intruneasca in mod obligatoriu si cumulativ conditiile:

1) desfiintarea postului trebuie sa fie efectiva;
2) desfiintarea postului trebuie sa aiba o cauza reala;
3) desfiintarea postului trebuie sa aiba o cauza serioasa.

Asa cum spune si Codul muncii, aceste conditii se vor respecta toate, nu doar una dintre ele. Cumulativ inseamna ca se cumuleaza 🙂 Mai stim noi angajatori care vor sa respecte doar o parte dintre reguli, pe modelul 50 +1 🙂 No offence, dar legislatia muncii nu functioneaza cu jumatati de masura!

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...