Ce facem cand din Regulamentul Intern lipseste procedura de evaluare profesionala?

Cand procedura de evaluare profesionala lipseste cu desavarsire din Regulamentul intern inseamna ca cineva a uitat sa o scrie 🙂 Si mai inseamna si faptul ca daca vrem sa concediem vreun salariat pe motiv de necorespundere profesionala vom avea nevoie de un regulament intern mai inainte de orice.

Nu vreau sa fiu pesimista dar sansele de reusita sunt minime atunci cand nu avem procedura scrisa in RI pentru ca acest document cheie, Regulamentul Intern, se aduce la cunostinta salariatilor din motive lesne de inteles. Acestia semneaza de luare la cunostinta a prevederilor regulamentului intern si ambele parti trebuie sa isi asume raspunderile ce curg din acest document.

Din momentul in care salariatilor li se aduc la cunostinta prevederile regulamentului intern, acestea isi produc efectele. Regulamentul intern neadus la cunostinta salariatilor nu isi poate produce efectele. Este fix zero. Nada, niente, yok, poate contine si integrame ca nu are mare importanta 🙂

Si acelasi lucru se intampla cand il prezentam salariatilor dar nu este complet. Sper ca am fost destul de clara cu acest aspect. Nimeni nu ne scuza pentru ca nu stim ce spune legea. Nimeni nu ne iarta fiindca nu stim ce prevederi contine Codul muncii. Si nimeni nu ne iarta pentru ca nu stim cum sa alcatuim un regulament intern perfect legal si adaptat nevoilor companiei noastre,

Regulamentul intern trebuie sa fie corect si complet si el contine, printre altele, si procedura de evaluare profesionala. Va recomand sa aveti juristi cu experienta care sa va ajute sa il redactati corect.

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...