10 fructe cu indice glicemic mai redus, mai acceptabil pentru unii diabetici

Diabetul reprezinta o boala cu care avem de-a face din ce in ce mai des. Auzim de rude si prieteni care sunt diagnosticati cu diabet si de multe ori alegem alimente care au continut redus de carbohidrati tocmai pentru a preveni declansarea bolii sau mentinerea ei sub control.

Dragilor, acestea sunt fructe care au un indice glicemic mai acceptabil decat alte fructe.

Asadar, le consumam cu moderatie, cu masura, cu portie mica. Fructele au glucoza si fructoza asa ca pot fi total nepotrivita pentru anumite persoane care sufera de diabet. Doar medicul poate decide daca pacientul va consuma fructe, care fructe si in ce cantitate.

Iata si fructele care au indice glicemic mai acceptabil decat alte fructe, deci pot fi potrivite pentru cei care sufera de diabet, conform Healthline.com:

  1. Cirese mai putin dulci (sunt anumite soiuri)
  2. Mere
  3. Afine si alte fructe de padure (zmeura, caps etc.)
  4. Grapefruit si alte citrice
  5. Piersici
  6. Pere putin dulci/ Kiw
  7. Prune
  8. Piersici
  9. Avocado
  10. Struguri (soiuri mai putin dulci, eventual struguri din soiul alb-verde)

Sursa articol HealthLine.com.

Sursa articol DOC.ro. 

Mare atentie la faptul ca aceste fructe nu pot fi consume in cantitati mari, chiar daca sunt mai acceptabile decat alte fructe care sunt muult mai dulci.

Medicii diabetologi si medicii nutritionisti vor decide pentru dvs. care sunt fructele pe care vi le permite si in ce cantitate!!!

De asemenea, nu uitam faptul ca indicele glicemic redus este sub 55. Indicele glicemic mediu este de la 56 la 69 si de la 70 incepem sa discutam despre indice glicemic ridicat.

In consecinta exista suficiente fructe pe care le putem consuma atunci cand vrem sa ne axam pe alimente cu indice glicemic redus sau mediu.

Sanatate maxima si succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...