In viata nimeni nu vine sa ne salveze. Totul depinde de noi insine

Cred ca este cel mai adevarat si realist sfat pe care l-am primit vreodata in viata. Sa nu astept sa vina cineva sau ceva care sa ma salveze. Sa ma ridice de unde sunt si sa ma aseze unde imi doresc. Sa nu astept ca lucrurile sa se rezolve de la sine. Sa nu astept ca altcineva sa actioneze astfel incat sa obtin ce am nevoie.

Este sfatul pe care il ofer si copiilor mei, inca de la aceasta varsta frageda. Nimeni nu ne poate oferi ceea ce noi insine trebuie sa castigam prin eforturi constante, prin incercari, esecuri, reusite, victorii mici si dese, greseli samd.

Intr-un fel este o mare usurare sa auzi un astfel de sfat. Inseamna, pe scurt, ca totul depinde de noi si ca puterea se afla in noi. Noi decidem cat de mult efort depunem pentru a ne vedea visul indeplinindu-se. Noi suntem la carma si de noi depinde cat de departe putem ajunge in viata.

Daca as fi asteptat ca cineva sa vina sa ma salveze de cate ori am avut probleme, astazi nu as mai fi aici. Astazi nu as mai fi in postura in care sa am o familie, sa am o cariera, sa am un venit. As fi fost intr-o situatie dificila, asemenea tuturor celor care asteapta sa se intample miracole si nu fac nimic pentru a-si imbunatati situatia.

Va doresc mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...