SSM si Legislatia Muncii: Salariatul primeste diagnosticul INAPT temporar

Un salariat este declarat inapt temporar, pe motive medicale, cu ocazia unui control medical periodic. Simte ca ii cade cerul pe el si ca este cea mai rea veste pe care o putea primi.

Se regrupeaza, merge la medicul specialist, urmeaza indicatiile acestuia, tratament, dieta, stil de viata complet schimbat.

Dupa o perioada se intoarce la control medical si primeste rezultat APT, fara alte recomandari.

Cea mai proasta veste din lume s-a transformat in cel mai bun lucru care i s-a intamplat. Fara tratament si dieta probabil ca ar fi ajuns la complicatii medicale ireversibile.

Recunoscator? Evident! Si noi? Evident, caci asa inveti. Energia pozitiva se naste din inspiratie si din disperare. Uneori esti inspirat sa actionezi corect si alteori actionezi corect din disperare. Ambele variante sunt castigatoare.

Lucratorii departamentului SSM trebuie sa stie ca:

– angajatul care a primit diagnosticul inapt temporar nu are voie sa presteze activitate pentru angajator. E treaba omului ce face acasa la el sau la un alt loc de munca.
– angajatul va respecta indicatiile/ recomandarile medicului de medicina muncii si va merge la ce controale i se solicita.
– de la controalele de specialitate se intoarce cu scrisoare medicala, documente pe care lucratorii SSM le transmit in atentia medicului de medicina muncii.
– medicul de medicina muncii decide daca il cheama pe reevaluare pe salariat si cand anume.
– dupa reevaluare, daca lucrurile reintra in normal, angajatul poate primi rezultat APT sau APT Conditionat. Va incepe sa lucreze doar cu acordul medicului de medicina muncii.

Sa avem o zi frumoasa si succes in legislatia muncii si SSM!

S-ar putea să-ți placă și...