Daune la absenta salariatului pe durata preavizului la demisie?

Daune la absenta salariatului pe durata preavizului la demisie? E drum lung si anevoios, va spun de la bun inceput.

Haideti sa subliniem cateva aspecte care ne vor ajuta sa intelegem mai bine subiectul:

1. Salariatul trebuie sa isi respecte preavizul cand demisioneaza. Fair and square.

2. Absenta pe durata preavizului poate sa fie motivata sau nemotivata. Caracterul nemotivat se dovedeste dupa cercetare disciplinara iar aici este cu cantec si proceduri serioase. Viciul de procedura duce la nulitate in instanta. Graba strica treaba si razbunarea este o arma inutila.

3. Daunele pentru absentele nemotivate pot fi solicitate daca dovedim cu dovezi clare ca s-a produs un prejudiciu serios, cuantificabil, dovedit, masurabil, vizibil. Nu este de ajuns sa fiti suparati ca salariatul nu si-a respectat preavizul.

Daunele solicitate in instanta trebuie sa aiba o baza super solida. Nu puteti sa cereti estimari, valori dupa ureche, sume care vi se par rotunde. Trebuie sa veniti cu sume care sa reprezinte contracte pierdute din cauza ca salariatul a absentat nemotivat. Este doar un exemplu ca sa intelegeti cat de departe se merge cand ajungem in instanta. Si asta nu va doresc. Va doresc in schimb buna intelegere cu salariatii vostri, sa isi respecte preavizul si voi sa va respectati obligatiile fata de ei ca sa nu fie vreodata cazul sa plece in mijlocul termenului de preaviz. Caci apoi discutam despre o cu totul alta situatie, la fel de complicata.

Va salut cu drag si va doresc numai bine!

S-ar putea să-ți placă și...