De ce avem nevoie de specialisti in legislatia muncii in orice firma?

Nici nu mai discutam despre companii si multinationale. Dar chiar si in firmele mici, cu putini angajati, va recomand sa aveti specialisti in legislatia muncii.

De cele mai multe ori nu este de ajuns sa aveti un contabil care sa va tina Revisalul si sa elibereze adeverinte. Nu este suficient sa aveti un contabil care sa va faca salariile. Aveti nevoie de un specialist in legislatia muncii pentru ca este cel mai in masura sa va traga de maneca atunci cand sunteti pe cale sa faceti o greseala.

Greselile de legislatia muncii costa mult. Nu va ganditi ca toate sunt usor de corectat. Unele greseli duc la procese in instanta si nu vreti sa ajungeti la avocat fiindca nu sunt costuri atat de mici. Un avocat bun costa mult asa cum nu exista bun si ieftin. Pur si simplu nu exista. Avocatul cu experienta are onorariu serios.

Dar nu ar fi oare mai bine sa nu ajungem niciodata la proces in instanta? Nu ar fi mai bine sa nu avem niciun conflict de munca?

Totul se intampla cand aveti in firma specialist in legislatia muncii. Evident ca nimeni nu este atotstiutor. Toti gresim din cand in cand. Uneori mai interpretam gresit legislatia sau poate ca nu o aplicam 100% asa cum a dorit legiuitorul sa o facem.

Dar stim mai mult decat alti profesionisti pe partea de legislatia muncii si acest subiect nu este de neglijat.

Asa ca inainte sa investiti in marketing si in mobilier frumos, angajati-va un specialist in legislatia muncii. Ca sa va beti cafeaua linistiti in fiecare dimineata, la orice masuta de cafea doriti 🙂

Va pup cu drag si va doresc tot binele din lume!

PS: Acesta nu este o intentie de angajare. Este doar branding personal 🙂

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...