De ce unii specialisti in legislatia muncii sunt mai buni decat altii?

Specialistii in legislatia muncii sunt pur si simplu indispensabili in orice companie, indiferent de numarul de angajati si de profilul activitatii. Specialistii in legislatia muncii sunt printre cei mai priceputi profesionisti care ne pot trage de maneca sa nu facem greseli care sa ne coste enorm in instanta.

„Aloo, domnul sef, stiti cat este amenda pentru ce vreti dvs. sa facem aici?”

„Stiti, exista o amenda speciala pentru astfel de decizii. Haideti sa va spun varianta legala.”

„Nu putem sa facem asa ceva fiindca exista legea x care ne interzice. Ne spune si cat este amenda.”

Cam asa se discuta in numeroase cazuri atunci cand patronii (necunoscatori de legislatia muncii in mare parte) vor o anumita treaba facuta si specialistii in legislatia muncii spun ca nu se poate. Evident, prin aceste mici interventii binevenite, specialistii ne ajuta sa economisim bani si sa nu ne terfelim imaginea si nici sa nu ne dam singuri in cap cu firma si cu brandingul vietii 🙂

In sfarsit. Dar sa vedem si ce ii distinge pe unii de altii. Ce ii face pe unii sa fie mai buni decat altii? 

  • cei mai buni specialisti in legislatia muncii merg la conferinte si seminarii. Nu se opresc din invatat dupa ce termina cursurile.
  • cei mai buni sunt cei care se consulta in mod constant cu juristi, consilieri juridici, avocati samd. Aici este sursa 🙂
  • cei mai buni sunt cei care nu iti dau raspunsul/ solutia pocnind din degete. Scriu problema pe hartie si se documenteaza. Revin ei mai incolo putin 🙂 Dar solutia este dublu – triplu testata si verificata.
  • cei mai buni sunt cei care citesc decizii ale curtilor pe dreptul muncii. Si le place s-o faca! In deciziile curtilor gasesti solutii care te vor ajuta enorm si pe tine, si pe angajatorii tai.
  • cei mai buni sunt cei care nu se iau prea mult in serios si sunt suficienti de umili sa mai ceara o parere. Chiar si cand 90% siguri. Merg la 100% alaturi de profesionisti din domeniu. Si dau o cafea calda celorlalti specialisti in legislatia muncii pe care ii suna sa ii intrebe „Auzi, iubita? Ia zi-mi si mie ce parere ai despre treaba asta. Vreau varianta 100% legala si etica. Dau o cafea mare.”

Pe scurt, sper ca am surprins viata unei specialiste in legislatia muncii. Suntem multe in Romania. Unele ne instruim in mod continuu. Altele raman cu ce au invatat la specializare. Unele pot scrie romane de dragoste cu spetele de dreptul muncii pe care le citesc zilnic. Va spun eu cateva care v-ar lasa cu gura cascata :))

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...