Cand ai o problema, o pui pe agenda, nu o ascunzi sub pres

Ce sfaturi i-ai da fiicei tale pentru o viata frumoasa si cat mai lipsita de griji? Este o intrebare pe care am intalnit-o adesea in mediul online in diverse reportaje si interviuri. Ce sfat ar putea sa aprinda o scanteie esentiala in viata copiilor nostri si in viata celor din jur, indiferent ca sunt rude, prieteni, simple cunostinte?

Le-as da cel mai important sfat pe care l-am primit si eu, la randul meu, sfat care mi-a fost mereu de ajutor.

„Cand ai o problema, o pui pe agenda, nu o ascunzi sub pres.” 

When you have a problem, write it down and work on it like you would work on a project with a deadline. Cam asa suna sfatul de la omul care nu stia ca avea sa imi schimbe toata viata cu o fraza.

In viata trebuie sa ne tratam problemele ca pe proiectele la care lucram in mod obisnuit. Le punem pe agenda, gasim solutii, le analizam, discutam cu oamenii care stiu mai multe decat noi, cerem ajutorul si multumim pentru el.

Problemele pe care nu le adresam imediat ce apar tind sa devina mai spinoase. Stiti si voi acest lucru cu siguranta. Chiar nu este nevoie sa va explic modul in care se augumenteaza si se expansioneaza o problema pe care o ascunzi sub pres din motive diverse. Crezi ca este prea greu de rezolvat, crezi ca nu ai resursele necesare, crezi ca te va stresa simplul gand la acea problema samd.

Problemele dispar de la sine foarte rar. Cel mai des incep sa ne inghionteasca si cel mai probabil se va intampla in momente inoportune. Cand este vreodata momentul potrivit pentru o problema?

Asa ca cel mai bine este sa nu va lasati luati prin surprindere. E mai bine sa va programati solutiile pentru a taia de pe lista o problema care va streseaza. Putina munca, putina concentrare, putin ajutor din partea celor avizati, putina lupta cu propriile noastre emotii si ai toate sansele sa scapi de problemele care iti dau batai de cap.

Simplu nu va fi, va asigur. Dar va fi mai simplu decat sa ascundeti sub pres problemele din viata dvs.

Sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...