Sport si alimentatie sanatoasa sau doar una dintre ele?

Poti sa slabesti daca mananci sanatos si nu faci sport? Sau daca faci o gramada de sport si bagi hamburgeri in tine? Se compenseaza in vreun fel?

Da, se compenseaza, normal. Cine spune ca nu poti sa slabesti doar cu sport sau doar cu dieta, nu a incercat acest lucru. Posibil este dar nu este si sanatos in mod automat!

Exista numerosi oameni care arata minunat dar nu sunt neaparat sanatosi. Sa te hranesti bine si sa faci miscare reprezinta o combinatie ideala, pe care foarte multi dintre noi o fac sa devina realitate.

Dar ce inseamna miscarea fizica? Tot ce presupune efort inseamna miscare fizica insa trebuie sa iti dai seama si care tip de sport iti face bine si iti aduce rezultate notabile. Eu prefer yoga, pilates sau stretching-ul. Imi place mult sa fac ordine si curatenie in casa, evident o alta forma de sport 🙂 Se pune si ea la calcul, da!

Ce inseamna sa mananci sanatos? Nu inseamna sa mananci numai salata toata ziua. Inseamna sa mentii un echilibru natural intre carbohidrati, lipide si proteine, sa ai grija sa te hranesti, nu sa umpli burta, sa mananci cu echilibru, nu pana plesnesti, sa nu balotezi dulciuri, ci sa savurezi un patratel de ciocolata buna 🙂

Bunul simt reprezinta de multe ori definitia perfecta pentru ideea de alimentatie sanatoasa 🙂

Iar miscarea este si ea de bun simt, fie ca mergeti pe jos minim 30 de minute pe jos, fie ca faceti ordine in locuinta, fie ca gradinariti sau urcati pe scari in loc sa luati liftul. Totul conteaza si are un pic de insemnatate pentru sanatatea noastra. Si asa cum bine stiti, gesturile mici declanseaza schimbari mari 🙂

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...