Prunele: 9 beneficii pentru sanatate si informatii nutritionale

Prunele sunt absolut minunate 🙂 Sunt fructe dulci, aromate, pline de vitamine si minerale, bogate in polifenoli implicati inclusiv in lupta impotriva mai multor forme de cancer. Prunele se remarca prin faptul ca au continut mare de fibre si astfel pot ameliora sau remedia chiar complet constipatia si tranzitul lenes 🙂

Iata cele mai importante 9 beneficii ale consumului de prune, conform HealthLine.com:

– prunele sunt bogate in antioxidanti
– prunele regleaza problemele de tranzit
– prunele cont cantitati mari de vitamina C si vitamina A
– consumul de prune are efect antiinflamator in organism
– prunele contin cantitati importante de fibre si astfel asigura satietate
– prunele contin minerale precum: Potasiu, Cupru, Mangan, Fosfor, Magneziu
– prunele sustin sanatatea inimii
– prunele sustin sanatatea sistemului osos
– prunele ajuta la scaderea colesterolul rau LDL si la cresterea colesterolului bun HDL

Eu adaug prunele si in terciul de ovaz impreuna cu stafide, turmeric si seminte de in macinate 🙂

Prunele merg de minune ca atare, proaspete 🙂 Le consumam dimineata, pe stomacul gol, la gustarea de la 10, chiar si la pranz. Merg excelent si in tarte, in placinte, in pandispan si nu numai. Le iubim extrem de mult si in galuste iar cine are o mama sau o bunica pe care o poate ruga sa le prepare este cel mai norocos 🙂 Nu se fac asa de usor galustele cu prune!

Cate calorii au prunele: 100 de grame de prune au 50 de kcalorii, cu aproximatie. Nu este mult, este chiar super ok pentru un fruct care tine si de foame, tine si de pofta de dulce 🙂 Mai si hidrateaza, aduce si aport de vitamine si minerale, rezolva si tranzitul si scade si colesterolul. Ce sa mai ceri unui fruct 🙂

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...