Jerusalem – Retete culinare traditionale cu Yotam Ottolenghi si Sami Tamimi

Visul meu de-o viata este sa ajung in Ierusalim. Nimic nu m-ar bucura mai mult decat sa vizitez Ierusalimul si sa mananc o lipie cu falafel si humus si apoi sa beau o cafea in drum spre cele mai frumoase locuri sfinte. Si intr-o buna zi mi se va indeplini visul. Pana atunci gatesc ceva bun acasa si imi imaginez ca sunt acolo 🙂

Jerusalem de Yotam Ottolenghi si Sami Tamimi spun totul despre mancarea din oras. La modul cel mai serios, in aceasta carte veti regasi ce se mananca acum in Ierusalim, plus informatii super interesante despre influentele gastronomice din zona.

Cartea Jerusalem este de format mai mare decat A4 si are 320 de pagini in care veti gasi retete culinare minunate + povestile locurilor care i-au inspirat pe cei doi bucatari si creatori ai cartii 🙂 V-o recomand cu drag daca va intereseaza gastronomia evreiasca cu influente marocane, palestiniene, arabe, iraniene, siriene si nu numai. Ierusalimul este un loc in care putem gasi mancaruri cu influente incredibile si cred ca acesta este si motivul pentru care mancarea lor cucereste 🙂

Kibbeh, labneh, latkes, humus, shakshuka, fattoush, za’atar, sos tahini, chiftele, salata cu naut, vinete cu iaurt, baba ghanoush, sabih, maqlubapui cu sofran, kofta, kebab, prajitura cu gris 🙂 Sunt doar cateva dintre retetele pe care le veti regasi in carte, povestite in cel mai frumos mod cu putinta. Autorii va spun despre originea retetelor, ingrediente necesare + secretele bucatarilor pentru succes garantat.

Autorii sunt super buni povestitori si stiu sa puna accentul atat pe reteta cat si pe poveste. Caci nu pentru retete le cumparam cartile, ci mai mult pentru povestile care te cuceresc. Sa mai spuna cineva ca nu este inca un copil si nu mai are nevoie de povesti :))

Sanatate maxima | Succes in tot ce faceti | Spor la citit!

S-ar putea să-ți placă și...