Viata unei mame singure. Mother of all dragons

Cum e viata unei mame singure? O prietena m-a recomandat unei jurnaliste si ea mi-a luat interviu acum cativa ani. Eram in culmea fericirii, abia imi daduseam seama ca daca esti mama singura nu inseamna ca automat o sa mori franta in bucati. Caci asa imi imaginam cand am ramas singura. Am crezut ca o sa cada cerul pe mine si o sa ma ingroape in pamant. Grav ce imagini ni se pot proiecta in minte, uneori chiar de oamenii din jurul nostru.

O sa fie greu. Stim si noi. Orice lucru in viata e greu. E rau cu rau dar mai rau fara rau. Bullshit. Nu e adevarat. Daca aveti sansa, taiati raul din viata voastra si luati-o de la capat. Toti barbatii sunt la fel. Nu e adevarat. Nu inghiti minciuna asta. Asa ceva zice doar o femeie care s-a resemnat sa mai caute si traieste cu raul fara de care crede ca e mai rau.

Long story short, mi s-au prezentat toate dezavantajele vietii de mama singura. Nu a mai contat. Am intrat in noua viata cu capul inainte si incordata ca un miel dus la taiere. Habar nu am avut ce ma asteapta.

Cum e viata de mama singura? Misto de tot, daca stii sa tii capul sus. Si mai tare decat iti imaginezi ca poate fi, daca reusesti sa te ridici de fiecare data cand esti pusa la pamant de vreo problema, grija, datorie, lipsa, neajuns, greseala, discutie, conflict samd.

Viata de mama singura este asa cum ti-o faci tu si depinde in proportie covarsitoare de oamenii pe care ii ai alaturi. Sfatul meu este putini si buni. Oameni putini si buni, de calitate, care sa va traga in sus, care sa va incurajeze, care sa va motiveze, la care sa va uitati cu ochii sclipind de invidie la modul cel mai pozitiv. Este invidia aceea pe care o poti spune pe fata „Te invidiez. Esti foarte tare!” Asta va doresc! Only quality people.

Cum e viata de mama singura? Dura. Trebuie sa inveti sa fii blanda cu copilul tau si dura cu tot ce iti apare in cale. Nu trebuie sa lasi garda jos cand simti oameni toxici in jurul tau. Trebuie sa ii dai la o parte. Nu trebuie sa lasi garda jos cand sunt oameni care vor sa profite de tine. Vor fi suficienti. O mama singura este o femeie fara sprijin si deci poate fi vulnerabila. Dar daca stii sa citesti oamenii si sa iti aperi interesele, o sa fii un soi de Mother of All Dragons.

Anii in care am fost mama singura m-au invatat cat pentru o viata intreaga. Mi-au deschis ochii, m-au facut mai lucida, mai pragmatica, mai selectiva, mai darza. Nu alege nimeni asa drum. Dar daca o apuci pe acest drum, sa te astepti la lucruri marete.

Sanatate maxima si succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...