Pranz frugal? Cartofi copti cu mujdei si patrunjel, gata in 30 de minute

Cartofii sunt mult subestimati, din toate punctele de vedere. Nutritiv, cartofii sunt o bomba de vitamine si minerale. Daca ii lasi sa se raceasca dupa ce i-ai gatit, cartofii sunt sursa importanta de fibre si ajuta la slabire si pentru problemele de tranzit. Daca ii consumi in cantitati rezonabile si nu ii prajesti, cartofii sunt de mare ajutor si in diabet dar si in dietele de slabire 🙂

Si daca esti in cautare de retete simple si rapide, cartofii pot fi ingredientul secret la care poti apela oricand 🙂

Iata ideea mea de pranz frugal pe care va invit s-o incercati chiar astazi: cartofi copti cu mujdei si patrunjel proaspat.

Ingrediente necesare pentru acest pranz minunat:

  • 1 kg de cartofi micuti, potriviti ca marime
  • 10 catei de usturoi
  • sare, piper
  • patrunjel proaspat
  • ulei de masline sau de floarea soarelui

Cum procedam pentru a pregati cei mai buni cartofi copti din lume:

  1. Cartofii se spala bine de tot si se pun la fiert intr-o oala incapatoare.
  2. Separat pregatim un mujdei clasic si in el punem si 3-4 linguri de ulei de masline si patrunjel tocat marunt.
  3. Cartofii fierti se scurg si se mai pot pune la cuptor inca 10 – 15 minute ca sa se rumeneasca 🙂 Eu ii scot din apa abia atunci cand pocnesc. Dupa aceea ii transfer intr-o tava de cuptor si ii stropesc cu ulei.

Serviti cartofii calzi, cu mujdei si patrunjel proaspat. Alaturi puteti avea o salata de varza alba cu varza rosie, sare, piper, otet, ulei de masline si busuioc 🙂 Este una dintre salatele care pot completa perfect cartofii copti 🙂

Sper sa va placa ideea de pranz sanatos si sa va inspire. Nu va feriti de cartofi ci rezistati tentatiei de a-i praji. Cat timp sunt fierti sau copti, cartofii sunt absolut minunati si super sanatosi!

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...