Dieta mediteraneana in retete: Fasole verde cu sos de iaurt si usturoi

Fasolea verde este la granita dintre leguma si leguminoasa. Este considerata leguma pentru ca este inca verde. Fasolea uscata este in categoria de leguminoase. Practic mancam un soi de leguma – leguminoasa, un ingredient pe care ar trebui sa il avem in meniul lunar minim de 2-3 ori. Iar in dieta mediteraneana legumele si leguminoasele sunt nelipsite, alaturi de ulei de masline si lactate slabe. Exact asta vom folosi si noi astazi 😊

Cateva beneficii pe care le castigam din consumul de fasole verde:

  • Fasolea verde are potential de scadere a colesterolului rau LDL si crestere a colesterolului bun HDL
  • Fasolea verde poate scadea triglicideridele si mentine constant nivelul glicemiei in sange
  • Fasolea verde poate rezolva foarte eficient problemele de tranzit intestinal
  • Fasolea verde induce o stare serioasa de satietate si este aliatul perfect pentru cine tine dieta de slabire
  • Fasolea verde se gateste in 15 – 20 de minute si poate sta la baza multor retete culinare simple si rapide.

Reteta de azi este super simpla si intra la categoria de retete culinare vegetariene, precum si la categoria de retete vegane daca in loc de iaurt clasic folosim iaurt de soia/migdale.

Lista de ingrediente pentru 2 portii de adulti infometati:

  • 500 g fasole verde congelata sau proaspata
  • 300 g iaurt clasic sau vegetal (soia/ migdale)
  • 10 catei de usturoi
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare si piper

Pas cu pas, iata cum procedam pentru a pregati o masa super hranitoare:

  1. Decongelam fasolea. O punem intr-o tigaie incapatoare sau intr-un wok. Focul sa fie mic.
  2. Adaugam 3 linguri de ulei, sare, piper si o cana de apa si punem capacul sa se innabuse totul.
  3. In 15 – 20 de minute putem sa stingem focul si sa lasam capacul pus inca 10 minute.
  4. Separat facem un mujdei clasic si in el adaugam si iaurtul, precum si 2 linguri de ulei de masline.
  5. Fasolea se serveste cu sos de usturoi si este absolut dementiala.
  6. Da, fasolea verde merge si ca atare, innabusita cu ulei de masline, sare, piper, usturoi tocat marunt. Nu este neaparat nevoie de iaurt.

Exista sute de preparate culinare pe care nu am putea sa le mancam. Broccoli, varza de Bruxelles, conopida, cartofi dulci samd. Unii le adora, altii se feresc de ele. Insa cu putin sos de usturoi si iaurt, toate preparatele capata o cu totul alta stare emotionala 😊 La fel ca noi, dupa ce ne bem cafeaua de dimineata 😊

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...