Ce este amidonul rezistent si cum ne ajuta sa slabim?

Amidonul rezistent este un tip de fibra care ne ajuta in numeroase feluri. Astazi vom afla ce este amidonul rezistent, ce beneficii are pentru sanatatea organismului nostru, in ce alimente il gasim in stare naturala.

Ce este amidonul rezistent? Este un tip de amidon care se comporta asemanator fibrelor solubile. Asta inseamna ca hraneste bacteriile bune de la nivelul intestinului si protejeaza colonul. Printre altele…

Mai mult, amidonul rezistent asigura satietate si sanatatea sistemului digestiv.

Alimentele in care gasim amidon rezistent, conform Healthline.com:

  1. Ovaz
  2. Orez gatit si racit
  3. Sorg si orz
  4. Leguminoase si boabe fasole
  5. Amidon de cartof
  6. Cartofi gatiti si raciti
  7. Banane verzi
  8. Paste gatite si racite
  9. Cartofi dulci gatiti si raciti

Care este faza cu cartofii raciti? Ei bine, cartofii gatiti si consumati cand sunt inca fierbinti nu au continut mare de amidon rezistent. Doar atunci cand sunt raciti, cartofii contin amidon rezistent. Asta inseamna ca daca mancam cartofii reci vom beneficia de fibre care ne hranesc bacteriile de la nivelul intestinutul si ne protejam colonul.

Acelasi lucru se intampla cu pastele, cu cartofii dulci, cu orezul. Toate au amidon, stim deja acest lucru. Insa amidonul rezistent este cel care ne intereseaza cel mai mult pentru ca se comporta asemenea unei fibre. Acest lucru se traduce in satietate pe termen lung, protectie pentru colon si flora bacteriana protejata.

Asa cum vedeti in lista, amidonul rezistent se gaseste si in bananele verzi. Bananele coapte sunt mai dulci, au indice glicemic mai ridicat si amidon care asigura satietate. Dar bananele verzi sunt cele indicate pentru dieta, pentru diabetici, pentru cei care vor sa slabeasca si sa isi mentina un nivel optim al glicemiei.

Promit sa mai revin cu articole despre amidonul rezistent si despre alimentele care promoveaza o flora bacteriana sanatoasa. Sunt informatiile care ne pot schimba in mod clar calitatea vietii si eficienta dietelor pe care le urmam.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...