Tipuri de diete sanatoase si echilibrate, preferatele mele

Imi plac dietele pentru ca ajuta enorm, nu doar pentru slabire, ci si pentru patologii. Ulcer, gastrite, diabet, steatoza hepatica, sunt doar cateva dintre bolile care pot fi ameliorate, daca nu chiar vindecate, prin dieta corespunzatoare.

Insa nu toate dietele sunt ok. Nu sunt de acord cu multe diete, in special cu cele disociate: 1 zi carne, 1 zi glucide, 1 zi legume, 1 zi fructe. Nici nu vreau sa ma gandesc la ce presiune se pune pe ficat si pe rinichi in ziua de carne. Si nici ce presiune se pune pe pancreas in ziua de glucide, cand sarmanul organ trebuie sa arunce insulina in continuu ca sa elimine zaharul din sange si sa il duce la celule.

Niciun dezechilibru nu duce nicaieri bine.

Dietele mele preferate:

Dieta mediteraneana, specifica bazinului mediteranean, care pluseaza pe alimente precum: legume, verdeturi, cereale integrale, ulei de masline, fructe variate, nuci si seminte, condimente naturale, verdeturi mediteraneene, peste si fructe de mare, lactate slabe.

Dieta alcalina: care se bazeaza pe pH usor alcalin, dat de legume cu frunze verzi, verdeturi verde inchis (kale, spanac, patrunjel samd.), fructe variate, nuci si seminte, uleiuri virgine. Dieta alcalina exclude alimentele de origine animala.

Dieta ovo-lacto-vegetariana, care exclude carnea si in rest iti permite sa mananci cam orice doresti, fara junk-food.

Dietele low – carb: iti permite sa mananci din toate grupele alimentare insa la carbohidrati se pune o limita. Nu este o dieta ketogenica, care are limita super mica de glucide, insa tot restrange destul de mult cantitatea de carbohidrati pe care o poti consuma. Imi place aceasta dieta pentru resetare, pentru perioadele de platou, cand apare dificultatea de a mai slabi si pare ca s-a ajuns intr-un punct mort.

Mai sunt si alte diete care au rezultate minunate pentru diverse tipologii de clienti. Exista oameni care vor merge de minune pe keto, altii merg perfect pe dieta mediteraneana si altii vor avea rezultate uimitoare cu dieta vegetariana.

Un tehnician nutritionist poate determina care sunt dietele care s-ar potrivi cel mai bine unei persoane. Calculam, evaluam, testam, dam cateva meniuri de inceput si vedem care este zona pe care clienta se simte cel mai bine si are rezultate bune, treptat, echilibrat, pe termen lung, nu pentru cateva luni.

Munca unui tehnician nutritionist trebuie sa aiba efect durabil, nu e munca de mantuiala.

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...