Intreaba nutritionistul: Se poate dieta fara sport?

Am decis sa dezvolt o categorie noua pe blogul meu si se numeste „Intreaba nutritionistul”. Zilnic voi incerca sa scriu pe acest subiect si sa atacam impreuna cate un subiect interesant din lumea nutritionismului.

Astazi punem o intrebare interesanta: Se poate dieta fara sport? Caci poate nu ne place sportul. Ce ne facem in astfel de situatii? Sau poate ca nu avem timp de sport.

Oricare ar fi motivul, este bine sa adresam aceasta intrebare unui nutritionist, eventual chiar unul specializat pe nutritie pentru sportivi. Este specialistul care cunoaste cel mai bine modul in care se alimenteaza un sportiv si care sunt efectele dietelor pe care le completam cu activitate fizica.

Raspunsul specialistilor din domeniu este ca sportul potenteaza dietele. Se poate si fara sport, desigur, insa tot este necesara o forma de activitate fizica.

Poate nu ne place cardio, nu vrem sa mergem la sala, nu ne place nici aerobicul, nu vrem nici greutati sa ridicam. E ok. Nu trebuie sa ne lasam dezamagiti de acest aspect.

Dar studiile arata faptul ca extrem de multe calorii se ard atunci cand efectuam activitate fizica precum:

  • activitati casnice, reparatii
  • curatenie si organizarea locuintei
  • gatit si activitate in gradina (cine are, desigur)
  • mers pe jos si plimbari relaxate
  • dans si yoga

Si lista poate sa continue cu tot felul de alte activitati care nu presupun acel efort mare pe care multi nu il doresc. Nici eu nu sunt fana salilor de sport, in sensul ca nu imi place sportul prea agresiv, cel de tip anaerobic, unde ramai fara aer si iti bate inima ca la maraton.

Mie imi plac activitatile mai simple, mai relaxate, unde pot arde calorii intr-un ritm mai linistit. De ars calorii tot ardem, stati linistiti.

Concluzia: sport si dieta este combinatia ideala. Se poate si dieta fara sport insa este posibil sa dam jos din kilograme mai incet. Mai mult, activitatea fizica ne ajuta sa ne dezvoltam corpul mult mai armonios, indiferent ca este doar yoga sau doar mers pe jos. Fiecare gest conteaza.

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...