Intreaba nutritionistul: Ce se intampla cand iau cina chiar inainte de somn?

Se intampla foarte des sa nu reusim sa luam ultima masa la ore decente. Stim ca medicii si nutritionistii ne sfatuiesc sa luam ultima masa pe la orele 18 – 19, maxim ora 20. De ce? Cu siguranta nu vor sa ne chinuie ci se bazeaza pe faptul ca digestia cinei poate dura chiar si 4 ore, in functie de ce mananci.

Asa ca daca te gandesti la o cina care sa fie compusa din gratar sau prajeli cu garnitura de cartofi prajiti si un bol de muraturi, te poti astepta chiar si la peste 4 ore de digestie.

Daca, dimpotriva, mergi pe ideea unei cine compuse din salata verde cu peste pregatit la gratar sau cu legume la abur, poti sa termini digestia in 2 ore. Totul depinde de tipul de mancare consumata si cantitatea, desigur.

Ce se intampla totusi cand mancam ultima masa chiar inainte de somn? Organismul stie sa digere si sa doarma in acelasi timp. Problema este ca nu va face aceste 2 operatiuni la nivel maxim de succes.

Asta inseamna ca nici nu va digera bine si rapid, nici nu te va ajuta sa dormi cel mai odihnitor somn.

Sansele sunt sa te trezesti balonat, putin obosit si lipsit de vitalitate. Asta e tot. In timp, daca tot procedezi in acest fel, risti sa iti obosesti organismul si sa nu mai functioneze toate procesele digestive brici.

Recomandarea medicilor si nutritionistilor este sa avem cine simple, frugale, compuse din legume, peste, verdeturi si in niciun caz sa nu ne culcam imediat ce ne-am ridicat de la masa.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...