Postul intermitent: Cum functioneaza cel mai popular program de mese?

Postul intermitent vine din engleza de la Intermittent Fasting. Se refera la un anumit tip de program de mese care promite sa ofere rezultate precum scaderea in greutate si accelerarea capacitatii de detoxifiere a organismului.

Sa o luam cu inceputul. Postul intermitent reprezinta o fereastra in care ai voie sa te alimentezi si o fereastra in care nu consumi decat apa. Si cafea, evident 🙂

Spre exemplu, cel mai popular model de post intermitent este cel de 8 ore – 16 ore, portionat astfel:

mananci in intervalul 12:00 – 20:00
nu mananci in intervalul 20:00 – 12:00

Cu alte cuvinte ai 8 ore la dispozitie in care sa iti iei mesele si apoi restul zilei te abtii de la hrana.

Desigur, postul intermitent ar trebui sa fie cantarit ca optiune alaturi de un nutritionist. Stiti ca mie imi plac lucrurile sigure si cu binecuvantarea unui medic sau nutritionist care sa te aiba in raza lui de actiune.

In timpul celor 8 ore poti avea 1, 2 sau chiar 3 mese, cu pauze intre ele.

Spre exemplu, putem avea urmatoarele mese intr-un program de post intermitent:
– 12:00 masa principala 1
– 16:00 masa principala 2
– 20:00 masa principala 3

Dupa cum observati, avem cate 4 ore intre mese deci este ok si acceptabil din punctul meu de vedere.

Desigur, daca din fire mancati mai putin, puteti sa eliminati o masa principala si sa introduceti doua gustari sau una singura. Depinde de cate calorii aveti de introdus in fereastra de 8 ore de alimentare si depinde daca faceti sport, depinde de tipul de mancare pe care o consumati si de multe alte variabile.

Da, eu va recomand sa incepeti postul intermitent alaturi de un specialist care va poate ajuta. Nu spun ca intuitia voastra si propriul stomac nu sunt impreuna un ghid excelent. Dimpotriva, sunt un ghid minunat si ar trebui sa ascultati de el fiindca de multe ori spune bine!

Acolo unde exista hidratare, miscare fizica de bun simt si nu permitem mancat emotional, stomacul este un ghid exceptional care ne poate spune cand este timpul sa mancam si cam ce ar trebui. Vine si nutritionistul cu sfaturi interesante

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...