Mic dejun vegan: Iaurt cu fructe de sezon si seminte de dovleac

Iaurtul merge de minune cu fructe si seminte insa doar daca este vegetal. Cine imi urmareste blogul stie ca nu recomand lactatele de origine animala in combinatie cu fructele. Personal, nu sunt fan lactate decat daca sunt vegetale. Si aici avem la dispozitie iaurt de migdale, iaurt de soia, iaurt de cocos, lapte de cocos, lapte de migdale, lapte de ovaz, lapte din seminte de canepa, lapte de orez si nu numai. Eu pregatesc in casa o parte din aceste produse care se gasesc si la magazinele din toata Romania.

In cazul in care va doriti un mic dejun de post, vegan, 100% vegetarian si foarte gustos, vi-l recomand ce pe cel de azi. Iata ce ingrediente sunt necesare:

  • 2 borcane de iaurt
  • 1 banana mare
  • o mana de seminte de dovleac
  • 1 sau 2 smochine

Evident ca sunt ingrediente necesare pentru 2 portii de adult insa daca vi se par mici, mai adaugati cantitatile dorite. Noua ne ajung.

Iaurtul se serveste alaturi de fructele tocate frumos si alaturi de semintele pe care le spalati bine si le lasati putin la inmuiat. Asa ar trebui sa procedam cu toate semintele si nucile pe care le consumam dar fiecare decide cum doreste.

Ce vitamine si minerale gasim in acest mic dejun? Gasim vitamina C, vitamine din grupul B, vitamina A, vitamina E, cupru, mangan, magneziu, fosfor, calciu, omega 3, omega 6 si nu numai.

Cam cate calorii sa avem intr-o portie ca cea de mai sus? In jur de 250 de kcalorii are o astfel de portie, in functie de ce tip de iaurt cumparati si cate fructe folositi. Eu am folosit cam 150 de grame de iaurt per portie si jumatate de banana + jumatate de smochina + 2 linguri de seminte de dovleac.

Promit sa mai revin si cu alte idei de mic dejun super sanatos, adaptat si pentru cei care tin post sau vor mancare vegana sanatoasa.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...