Dictionar de legislatia muncii: Administrarea de personal

Ce inseamna administrarea de personal? Astazi descoperim cat se poate de concis si de simplu ce inseamna sa fii HR Admin, ce presupune munca de administrare de personal si cat multa nevoie ai de o buna cunoastere a regulilor de legislatia muncii in acest domeniu.

Administrarea de personal presupune administrarea efectivului de lucratori cu respectarea normelor de legislatia muncii.

 

Asta inseamna ca te poti ocupa, de la o companie la alta, in functie de modul de organizare a fiecarei companii, de aspecte precum:

  • angajari
  • suspendari
  • concedieri
  • adeverinte de salariat
  • concedii medicale
  • abateri disciplinare
  • pontaje si invoiri

Samd. Asta nu este tot. Administrarea de personal reprezinta un domeniu in care fiecare companie ar trebui sa aiba implicati mai multi profesionisti care cunosc legislatia muncii foarte bine. Sunt si companii in care exista 2-3 HR Admini si fiecare se ocupa de bucatica lui. Sunt si companii in care un HR Admin face si salarizarea, tine si contabilitatea si face si traduceri, ca deh… e nevoie. Lesne de inteles ca nu asa se fac lucrurile in companiile care se respecta si care isi respecta angajatii.

Administrarea de personal se face doar cu respectarea legislatiei muncii, nu pe baza a ce doreste patronul. Mare atentie la felul in care transpuneti normele si regulile de legislatia muncii in departamentul de HR. Greselile si erorile pot avea efecte pe termen lung in vietile angajatilor nostri.

Sa fim sanatosi, sa avem succes in tot ce facem si sa auzim de bine!

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...