Dictionar de legislatia muncii: Cumul de functii

Dictionarul de legislatia muncii reprezinta un proiect pe care mi-am propus sa il initiez si sa il imbogatesc atat cat pot de mult. Nu sunt experta in legislatia muncii si nici jurista. Sunt specializata in legislatia muncii si pasiunea pentru domeniu este suficienta sa pot sa va explic notiuni de legislatia muncii intr-o maniera usor de inteles.

Astazi discutam putin despre ideea de cumul de functii. 

Ce inseamna notiunea? Inseamna ca avem un salariat care indeplineste 2 sau mai multe functii, in cadrul companiei sau la angajatori diferiti.

Asa cum bine stim, orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii. Aici discutam despre exemplul unui sofer care este si specialist in securitatea muncii. Nu se poate. Nici specialistul in marketing care este si manager HR. Nici asta nu se poate. Mno…

Dar putem avea un contabil care tine contabilitatea si in cadrul unei alte companii. Important este sa nu divulge informatii confidentiale si companiile sa nu fie in niciun fel de concurenta.

Asadar, iata ce presupune ideea de cumul de functii. Cumulam functii in cadrul aceleiasi companii sau la angajatori diferiti. Functiile sa nu fie in incompatibilitate si companiile sa nu fie in concurenta. Asta conteaza. Si sa nu avem 3 contracte full-time, fiecare a cate 8 ore ca deja ne prefacem ca nu stim matematica de clasa a 2-a.

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...