Dictionar de legislatia muncii: Fisa de post, fisa postului

Fisa postului reprezinta un document pe care il cunoastem inca de dinainte de angajare. Prezinta suma completa a indatoririlor de serviciu, adica ce urmeaza sa prestezi dpdv profesional la noul loc de munca.

Indatoriri si atributii de serviciu trasate una cate una, separat, analizate si eventual explicate, daca e cazul.

Evident, fisa postului este un document scris, semnat de ambele parti, angajator si angajat. Ambele parti sunt de acord cu indatoririle si atributiile de serviciu care vor reveni angajatului.

Alte sarcini si indatoriri care nu sunt prinse in fisa postului pot fi prinse ulterior, dar nu transmise verbal. Totul se face in scris, prin act aditional.

Fisa postului nu trebuie sa arate ca un mini Carnaval de la Rio. Adica nu ii puneti electricianului in fisa de post sarcini care ar trebui sa revina in mod normal unui frigotehnist sau unei secretare. Ca deh… stim si noi ideea de legislatia muncii, notiunea de fisa de post, notiunea de standard ocupational…

Deci fiecare cu meseria sa. Secretara nu trebuie sa fie si electrician. Asa ca nici electricianul nu trebuie sa fie mecanic utilaje, chiar daca il pasioneaza acest domeniu 😊. Sarcinile si atributiile din fisa postului trebuie sa se potriveasca unui singur post. De aceea ii spunem fisa postului si nu fisa posturilor 😊.

Daca doriti ca un angajat sa indeplineasca 2 roluri intr-o companie, trebuie sa luati in considerare semnarea unui nou contract de munca, pe langa cel initial. Deci un salariat poate avea un contract part timp de electrician si un contract part timp de contabil. Nu va opreste nimeni. Fiecare contract vine cu salarizarea lui, cu fisa de post aferenta, cu riscuri diferite.

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...