Dictionar de legislatia muncii: Leasing de personal

Dictionarul de legislatia muncii se va imbogati in mod constant cu noi termeni pe care profesionistii din domeniu trebuie sa ii cunoasca. Nu poti sa fii HR fara sa stii ce inseamna administrare de personal, nulitate relativa, clauza de neconcurenta sau alti termeni de specialitate.

Astazi descoperim ce inseamna leasingul de personal. Este o notiune cu care se jongleaza foarte des in domeniu si este esential sa o cunoastem.

Leasingul de personal presupune preluarea de angajati de catre o firma care ii va plasa mai departe catre companii care au nevoie de serviciile lor.

Este ca si cum ai avea 2 sefi. Esti angajat la firma de leasing si mai departe esti imprumutat unei companii care are nevoie de serviciile tale, temporar. Asta inseamna ca poti sa mergi cateva luni sa lucrezi la compania X si apoi cateva luni la compania Y.

Evident, totul se intampla cu instiintarea si acordul tau. Nu apartii nimanui. Esti sustinut si promovat de firma de leasing, care are tot interesul sa te plaseze in cadrul companiilor cu care au contracte de colaborare.

Firmele de leasing se ocupa de administrarea documentelor tale, iti pot acorda sfaturi si te pot ajuta. Nu vad ca un lucru negativ sa fii sustinut de o firma de leasing. Dimpotriva, cred ca este un lucru bun intr-o lume in care viata profesionala prezinta dinamism maxim. Acum depinde desigur si de calitatea firmei si a oamenilor cu care vei colabora. Viitorul carierei tale sta in mainile tale dar depinde si de cei din firmele de leasing care iti vor gasi locurile perfecte in care sa te dezvolti profesional si personal.

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...