Retete vegetariene delicioase: Tocanita de legume cu verdeturi de Provence

Din categoria de retete vegetariene sanatoase fac partele tocanitele de legume. Le adoram pentru ca sunt „one-pot recipes”. Adaugam toate ingredientele intr-o tigaie si o pazim. Suna prea simplu si chiar asa si este. Tocanitele sunt mancaruri simple si foarte hranitoare.

Iata ce ingrediente va sunt necesare pentru o tocanita minunata:

  • 3 cepe mici
  • 2 morcovi medii
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi medii
  • 1/2 pastarnac
  • 1/4 telina radacina
  • ardei kapia
  • patrunjel verde
  • sare, piper
  • usturoi
  • busuioc uscat, cimbru uscat, oregano uscat, salvie uscata
  • 4 linguri pasta de tomate

Cum se pregatesc tocanitele?

  1. Tocam toate legumele.
  2. Incepem sa le sotam la foc mic incepand cu ceapa, morcovul, telina, pastarnacul.
  3. Adaugam sare, piper, verdeturi aromatice uscate. Incepem sa formam arome, sa le construim.
  4. Treptat adaugam ardei kapia, vinete, dovlecei, cartofi, usturoi si apoi pasta de tomate.
  5. Adaugam o cana de apa ca sa aiba pasta de tomate cum sa fiarba. Lasam 5 minute la foc mic.
  6. Terminam cu patrunjelul verde.
  7. La final adaugam ulei de masline.

Dupa cum vedeti, tocanitele sunt preparate culinare super simple. Le pregatim rapid, cu legume de sezon, cu verdeturi aromatice care aduc un plus de antioxidanti, cu ulei de masline de calitate buna si cu rosii proaspete sau conservate. Licopenul din rosii are rol antioxidant verificat, extrem de important pentru orice organism sanatos.

Sanatate maxima si sa auzim de bine!

S-ar putea să-ți placă și...