Solutii creative pentru a consuma mai multe legume pe zi

Avem solutii pentru orice problema am intampina in vietile noastre. Trebuie sa avem vointa sa le cunoastem si apoi sa le punem in aplicare. De foarte multe ori stim ce avem de facut si totusi nu facem nimic. De aici si rezultatele care lasa de dorit si frustrarea noastra ca nu obtinem ce ne dorim.

Astazi discutam despre solutiile pe care le avem pentru a ne auto-disciplina sa mancam mai multe legume. Caci mancam putine fata de cat ar trebui. Si aici fiecare trebuie sa isi stabileasca o cantitate ideala de legume pe care ar trebuie sa o consume in timpul unei zile.

Recomandarea mea este sa discutati cu medicii de familie si cu medii nutritionisti pentru a primi astfel de sfaturi legate de alimentatie. Ba mai mult, surpriza mare face ca multi medici de familie sa va dea scheme si ghiduri de nutritie pentru intreaga familie. Asta pentru ca multi se instruiesc si in domeniul nutritiei.

Solutiile mele pentru a include cantitati mai mari de legume in alimentatia dvs. zilnica:

  • respectati regula 1 salata pe zi. Nu conteaza ce salata este, zilnic ar putea fi alta.
  • folositi legumele in loc de paine cand mancati fasole batuta, humus, zacusca, pate, guacamole etc. Aici ma refer la barcute de ardei gras, bastonase de dovlecei si zucchini, frunze de salata verde in loc de felii de paine etc.
  • consumati supe-creme zilnic, macar una pe zi, un bol generos
  • adaugati legume in sosurile de rosii, in ostropel, in sosul pentru paste. Dati-le pe razatoare si folositi-le in sos pentru a obtine consistenta si nutrienti.
  • taiati legume sub forma de bastonase si luati-le la pachet intr-o caserola pe care o puteti pune pe birou. Inevitabil veti manca legumele pana la jumatatea programului.
  • consumati cate un smoothie pe zi si includeti in el legume, alaturi de fructe, nuci si seminte
  • cumparati cantitati mai mari de legume proaspete si congelate. Daca le aveti in bucatarie atunci aveti sanse maxime sa le folositi.

Acestea sunt solutiile mele creative pentru a incorpora cantitati mai mari de legume in alimentatie. Sper sa va foloseasca si sa gasiti si mai multe idei care sa va ajute sa va asigurati cantitatea ideala de legume si verdeturi. De acest aspect depinde direct proportional sanatatea intregului organism. Secretul este in legume.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

S-ar putea să-ți placă și...