Ghid complet de supravietuire pentru mame singure fericite

Sa fii mama singura nu este usor. V-o poate spune oricine a trecut prin aceasta experienta. Sa poti sa te ridici deasupra acestei experiente si sa o transformi intr-una fericita este extrem de greu. Si depinde de felul tau de a fi. Asta inseamna ca unele femei vor reusi si altele vor avea o experienta regretabila, dificila, plina de nereusite.

Ghidul meu de supravietuire pentru mame singure fericite urmeaza cateva reguli de baza, reguli de la care eu nu am facut rabat niciodata:

  1. Copilul e pe primul loc. Intotdeauna. Niciodata sa nu va indoiti de aceasta regula pentru ca daca nu este respectata veti ajunge la regrete greu de sters.
  2. Voi sunteti pe primul loc. Intotdeauna. Asta inseamna ca voi si copiii vostri formati un tot unitar de care trebuie sa aveti grija fara doar si poate. Nici copilul nu este pe locul doi, nici voi, mamicile. Sunteti impreuna o echipa pe care trebuie sa o formati, sa o consolidati si veti iesi in castig doar impreuna.
  3. Nu va temeti de gura lumii. Vor fi rude, prietene, vecini, cunostinte si o gramada din ele va vor sapa, va vor stresa, va vor atinge unde va doare cel mai rau. Vor fi oameni care in loc sa va ajute, sa va sprijine si sa va incurajeze va vor impinge pe buza prapastiei. Faceti-va un bine si aveti mare atentie la aceste persoane. Tineti-le la distanta si trasati-va teritoriul in care nu pot veni cu negativismul lor.
  4. Nu va temeti ca nu veti face suficient. O mama care este serioasa, concentrata, atenta, pusa pe fapte mari, va atinge limite incredibile in tot ce inseamna viata personala si viata profesionala. Eu sunt exemplu de mama singura care nu a avut sprijin, pensie alimentara si nici o echipa de rude care sa ma ajute. Am avut putin si m-am descurcat fiindca acolo unde nu au existat resurse suficiente am plusat eu cu vointa si indarjire.
  5. Nu va temeti ca veti avea copii care nu vor socializa asa cum trebuie sau se vor simti inferiori ca nu au ambii parinti impreuna. Daca stiti sa le vorbiti, daca stiti sa ii incurajati, sa le sporiti increderea in ei insisi, daca stiti sa ii sustineti si sa le formati o mentalitate de invingatori, veti avea copii mai sociabili si mai puternici decat restul copiilor din jurul lor.
  6. Invatati sa va chibzuiti si sa economisiti. O sa aveti nevoie de orice resursa de care dispuneti. Nu irositi nimic. Lesne de inteles ca nu este ok sa fumati, sa beti alcool sau sa dati banii pe alte prostii. Ca sa nu mai zic de faptul ca sanatatea este pe primul loc. Numai bolnava nu trebuie sa fii.
  7. Fake it until you make it. Nu sunteti fericite si voioase? Nu aveti suficienti bani si nici suficient timp sa faceti tot ce trebuie pentru o familie perfecta? Nu mergeti niciunde in concediu? Nicio problema. Nimic nu trebuie sa va supere, sa va darame increderea in voi insiva, sa va distruga starea de bine. Formati-o, construiti-o din nimic, ridicati-o cu vointa voastra, indarjiti-va sa vedeti orice picatura din paharul care pare gol. In timp veti avea mai multe daca atitudinea voastra ramane pozitiva.

Mai sunt lucruri de spus dar mi-am propus sa las aici doar regulile principale care formeaza baza unei vieti fericite, pentru mame singure fericite. Nu este imposibil. Va spun sincer ca se poate. Doar este multa munca si in principal este cu voi insiva. Ascultati pe youtube speakeri motivationali, cititi-le blogurile, inconjurati-va de citate motivationale si care va inspira sa fiti mai bine, sa construiti mai frumos, sa va consolidati o viata la care altii doar viseaza.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...