Fusilli cu sos de rosii, boia afumata si capere

Iubim pastele indiferent de sezon. Le pregatim si vara, le pregatim si iarna, sunt mereu pe masa noastra. Pentru unii pastele sunt un simbol al meselor in familie. Eu sunt una dintre acesti oameni si cred ca o masa festiva este incompleta daca nu avem macar un bol de paste. Fie ca sos de rosii, fie cu ton sau sardine, fie cu branza sau cu masline, pastele merg intr-o mie de combinatii sanatoase.

Astazi descoperim o reteta de paste cu sos de rosii, boia afumata si capere. Este o reteta pe care o pregatesc super des fiindca eu iubesc enorm caperele. Le gasesc in orice hipermarket, in zona cu borcane de tot felul. Sunt super ieftine avand in vedere ca nu folosim multe pentru o reteta. Va demonstrez imediat.

Iata lista de ingrediente necesare pentru 2 portii de paste sanatoase si super delicioase:

– 300 g paste de grau dur, fusilli sau penne sau orice alte paste doriti
– 600 g sos de rosii sau rosii pasate sau rosii proaspete
– 20-30 de capere
– 5-6 linguri de ulei de masline
– 1/2 lingurita de boia afumata
– sare si piper
– patrunjel proaspat
– cimbru uscat, busuioc uscat, oregano uscat

Cum se pregatesc cele mai bune paste cu boia afumata:

  1. Fierbem pastele al dente si pastram apa. Vom folosi o parte din ea.
  2. Pregatim separat un sos din rosii, capere, ulei de masline, boia afumata, sare, piper, oregano uscat, cimbru uscat, busuioc uscat. Adaugam si o cana de apa de la paste pentru a lega un sos cremos.
  3. Adaugam la final si patrunjel proaspat tocat.
  4. Pastele si sosul se amesteca si obtinem o masa hranitoare pe care va puteti baza minim 3-4 ore. Tine de foame si asigura un aport mare de nutrienti.

Pastele cu boia afumata si capere merg si daca nu aveti boia afumata si aveti boia dulce sau iute. Adaugati si putin ghimbir sau chili daca va place mancarea picanta. Rau nu aveti cum sa faceti daca adaugati ingredientele care va plac si care va fac bine.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...