Nu ai nevoie de nicio pregatire si de niciun curs pentru a medita

Cred ca cel mai des ne refuzam si ne amanam lucruri esentiale fiindca avem cumva impresia ca sunt greu de obtinut sau necesita vreo pregatire anume. Cam asa e cu meditatia. Off, pai pana ma asez eu in lotus, sa ma scuzati dar eu am o gramada de chestii de facut. Fiindca ma gandesc la faptul ca meditatia poate incepe dupa ce am ordine in camera respectiva, sau in toata casa daca tot m-am apucat de o camera, ca eu altfel nu stiu sa fac ordine.

Si apoi trebuie sa aprind o lumanare, sa pun muzica de yoga, sa dau jos pantalonii scurti si sa iau un colant, ceva… Daca tot ma schimb, va dati seama ca imi fac un dus. Si daca tot fac un dus, bag hainele la spalat.

Pregatirile sunt esentiale, e adevarat. Dar meditatia poate sa dureze fix 10 secunde si credeti-ma ca este ceva ireal de minunat. Stai linistita si respiri mai profund decat de obicei. Nu te misti. Poti sa stai asezat, in fund. Poti sa stai lungit pe covor. Chiar nu conteaza. Poti sa meditezi si in metrou, in drum spre munca.

Meditatia este de fapt impamantare, adica readucere in prezent. Asta e tot. E ca si cum ti-ai aduna toate gandurile, le-ai pune cateva secunde pe mute, pe silent, si ai reusi sa te concentrezi doar sa respiri. 10 secunde, 20 de secunde, cat aveti timp. Si fara colanti. Si cu dezordine pe birou. Nu va controleaza nimeni. Faceti ordine mai incolo, se stie.

Nu ai nevoie de nicio pregatire si de niciun curs pentru a medita. Doar respiri in liniste. Atat e suficient.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...