Top 12 sfaturi simple pentru a economisi mai multi bani

Iubesc sfaturile bune oferite de specialisti, din domeniul lor de activitate. Este ca si cum ar comprima ani de experienta si informatii in cateva sfaturi cheie ce pot produce efecte minunate in viata noastra. De aceea am obiceiul de a asculta un TedTalk zilnic, de a citi interviuri cu oamenii pe care ii admir, de a citi articole de specialitate din domeniile care imi impacteaza viata in vreun fel. Este pacat sa avem acces la sfaturi din atat de multe domenii de specialitate si sa nu profitam de ele.

Astazi descoperim impreuna 12 sfaturi minunate pentru a economisi mai multi bani: 

 1. Filme acasa in loc de filme la cinema.
 2. Mesele pregatite acasa in loc de catering sau mese in oras.
 3. Cafeaua pregatita acasa si luata in termos in loc de cafea din oras.
 4. Renuntati la vicii precum fumat, alcool, evident. Nu cred ca mai este de discutat aici.
 5. Cumparati in cantitate mai mare, la reducere.
 6. Platiti cu cash din cand in cand. Va aduce aminte cat de repede se duc banii. Cardul are cu totul alt efect.
 7. Cumparati second-hand atunci cand se poate. Mobila, carti, piese auto samd.
 8. Renuntati la abonamentele inutile daca aveti asa ceva.
 9. Renuntati la masina si mergeti cu transportul in comun. O sa simtiti rezultate minunate si in ceea ce priveste sanatatea.
 10. Cumparati carti digitale in loc de carti tiparite. Sunt mai ieftine si ocupa mai putin spatiu in casa.
 11. Diminuati alimentele procesate in favoarea alimentelor integrale. Veti cheltui mai putini bani si veti obtine mai multa hrana, nutrienti si mai putine kilograme pe care va chinuiti sa le dati jos.
 12. Renuntati la sala si pastile pentru slabit pentru sport acasa. Sportul in fata televizorului este minunat, fie ca vedeti un episod din serialul preferat in timp de va urmati programul standard de exercitii fizice, fie ca urmariti un canal youtube de aerobic sau tae-bo, fie ca faceti sport impreuna cu un trainer.

Mai sunt si alte sfaturi care ne ajuta sa economisim bani si promit sa scriu cat mai des pe acest subiect. Este de interes pentru toata lumea, mai ales pentru cei care nu cred ca risipa este raspunsul potrivit, indiferent cati bani ai, indiferent cat de mult crezi ca poti produce. Economisirea banilor inseamna disciplina si autocontrol, putina munca de contabilitate si cateva eforturi de bugetare si previziune financiara. Suna bine, stiu!

Sanatate maxima si mult succes la economisirea banilor!

S-ar putea să-ți placă și...