Gingerol, antioxidantul cu proprietati minunate

Gingerol. Cat de bine suna! Gingerolul este un antioxidant minunat si dincolo de faptul ca suna foarte bine, are ceva excelent in compozitia sa. Astazi aflam impreuna de ce ne trebuie tuturor putin gingerol in alimentatie.

In primul rand, este important sa stim ca gingerolul este antioxidantul pe care il gasim in ghimbir. Ghimbir in limba engleza este ginger. Si il iubim mult de tot, mai ales cei care au tangenta cu mancarea asiatica si cu ceaiurile verzi si albe. In ceaiul verde adaugam de multe ori un varf de cutit de pudra de ghimbir.

Gingerolul este absolut minunat pentru ca are capacitatea de a lupta impotriva racelilor si gripelor. O spun studiile, nu am citit nimic in horoscop ☺️

Mai mult, gingerolul actioneaza ca un antioxidant veritabil si lupta impotriva radicalilor liberi. Tot el poate preveni imbatranirea prematura, asa cum fac toti antioxidantii.

De asemenea, gingerolul este imbunatateste digestia si taie greata. De aceea se folosesc bombonele cu ghimbir pentru copiii care calatoresc si au greata de masina.

Cum consumam ghimbirul? 

  • proaspat, in mancare sau in ceai sau in limonada
  • gatit usor, in mancare
  • sub forma de pudra in ceai, mancare sau in limonada

Eu folosesc si ghimbir murat. Pentru ca sunt o avansata ☺️ Glumesc! Pentru ca se serveste langa sushi si merge de minune cu sushi cu avocado si castravete. Doar aceste 2 sushi imi plac mie, cele cu avocado si cele cu castravete. Langa ele vreau cantitati mari de sos de soia, wasabi si ghimbir murat.

Si fiindca ghimbirul murat vine de multe ori la pachet cu arome si coloranti, mi-am facut in casa propriul ghimbir murat: radacina de ghimbir feliata subtire, apa, otet, zahar, putina sare. Gustati sa iasa un lichid gustos. Turnati peste ghimbir si lasati asa vreo cateva saptamani-luni. Eu am borcanul de peste 6 luni si este ca in prima zi. Credeam ca il voi folosi dar este super puternic asa ca il folosesc in cantitati mici de tot. O sa il las mostenire nepotilor mei, cel mai probabil. Pana se vor naste o sa ajung la jumatatea borcanului.

Cam atat despre ghimbir si gingerol. Promit sa mai discutam despre ghimbir fiindca este un adevarat plafar intr-o radacina mica si super gustoasa.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...