12 retete de post, fara gluten: Mancare sanatoasa si super delicioasa

Mancarea de post este deosebit de sanatoasa. Este minunata din toate punctele de vedere si de aceea facem tot posibilul pentru a ne apropia cat mai mult de ce presupune ea. Nu vom reusi toti sa mancam 100% vegetal dar macar sa ne asiguram ca hrana vie acopera cea mai mare parte a alimentatiei noastre.

Iata cele 12 idei de mancare de post, fara gluten, caci stiu ca si voi evitati glutenul, macar din cand in cand:

Mazare, paste cu sos de rosii si ciuperci. Pastele nu trebuie sa fie din grau, ele putand fi de linte, hrisca, ovaz sau porumb. Acestea nu au pic de gluten. Mai jos avem o farfurie completa, o cina minunata sau un pranz copios. Avem toti aminoacizii de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona la capacitate maxima.

Cartofi dulci si fasole verde cu ardei iute. Reteta de cartofi dulci la cuptor este aici. Este o mancare super sanatoasa, foarte hranitoare si delicioasa.

Orez cu legume si salata de rosii cu ceapa si castraveti + patrunjel verde pentru antioxidanti. Niciun pic de gluten intr-o farfurie care ar face cinste oricarei persoane preocupate de dieta ei.

Sarmale de post in foi de vita de vie. Pot fi sarmale cu ciuperci, cu orez, cu crupe, cu porumb, cu hrisca, cu quinoa, cu dovlecei samd. Voi alegeti umplutura. Eu doar va dau ideea de mancare sanatoasa, hranitoare, 100% de post si fara gluten.

Salata de rosii, castraveti, tofu, ulei de masline, sare si piper. Tofu aduce proteinele de care avem nevoie. Restul se gaseste in salata de legume. Impreuna reusesc sa faca o mancare sanatoasa si completa.

Cartofi fierti si apoi copti la cuptor. Fierbem cartofii in coaja. Apoi ii frecam putin cu ulei de floarea soarelui, ii presaram cu sare si ii punem la cuptor la foc mic. Ii lasam sa se rumeneasca frumos si cand ii scoatem ii putem servi cu mujdei si patrunjel proaspat tocat.

Pilaf cu ciuperci si rosii cherry + patrunjel verde. Practic este un pilaf simplu, de post, cu ulei de floarea soarelui si apa. Spre final adaugam ciuperci deja sotate, rosii cherry si patrunjel proaspat tocat. Mai incingem putin tigaia inca 2-3 minute si asta e tot. Rosiile se coc pe jumatate si sunt perfecte. Patrunjelul isi intensifica aroma si face tot preparatul absolut delicios.

Mancare de conopida cu sos de rosii. Se serveste cu busuioc proaspat sau cu patrunjel tocat marunt si este o mancare super delicioasa, de post.

Chiftele de cartofi si dovlecei. Va las aici reteta, in caz ca vreti sa o incercati. Este o mancare de post pe care o ador, se prepara rapid si are multi nutrienti.

Salata orientala de post: cartofi fierti in coaja, decojiti si tocati marunt + ceapa tocata marunt + castraveti murati tocati rondele + masline + salata verde (optional). Mai adaugam ulei, sare si piper. Este o mancare vegana fara gluten pe care o putem prepara oricand dorim. De preferinta in zilele in care nu aveti sedinte importante fiindca fara ceapa salata orientala nu are sens 😊

Salata de avocado cu ceapa, usturoi, suc de lamaie, patrunjel tocat marunt, fulgi de chili. Este o mancare de post fara gluten, pe care o puteti servi pe galete de orez sau de quinoa. Sau cu betisoare de zucchini si morcov 😊

Taitei asiatici cu tofu si chili, sos de soia si verdeturi proaspete. Este o mancare de post fara gluten, super usor de pregatit, super delicioasa. Va las aici reteta. 

Atat pentru azi, dragii mei. Sper sa va placa ideile mele de mancare vegana, fara gluten, fara conservanti si arome artificiale. Imi place sa gatesc doar cu ingrediente naturale, simple, hranitoare. Ador mancare sanatoasa fiindca imi spune ca fac tot ce trebuie pentru organismul meu. Cred ca cel mai bun sentiment este ca iti ingrijesti sanatatea. Fiindca daca suntem sanatosi le ducem pe toate inainte.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...