Salata panzanella, cea mai iubita salata italieneasca

Salata panzanella este o salata cu specific italienesc. Este o salata pe care o veti servi in Toscana, in Emilia Romagna, in Rimini, in Termoli si in numeroase alte locatii din Italia. Este ceva divin, o mancare sanatoasa si delicioasa, pe care va invit sa o incercati macar o data. Va asigur ca va intra in meniul saptamanal in mod incontestabil.

Salata panzanella este simplu de pregatit. Va las mai jos ingredientele necesare si modul de preparare:

  • 4 rosii mari si frumoase
  • 2 maini de crutoane facute in casa
  • 6 linguri de masline
  • 1 catel de usturoi (optional)
  • sare si piper
  • busuioc sau patrunjel
  • o ceapa mica

Cum pregatim salata panzanella de 5 stele, ca in Italia:

  1. Tocam rosiile si ceapa. Le amestecam intr-un bol incapator.
  2. Adaugam patrunjelul tocat si/ sau busuiocul.
  3. Adaugam ulei, sare, piper.
  4. La final, adaugam si crutoanele.
  5. Daca doriti sa adaugati un catel de usturoi zdrobit, este o aroma in plus. Eu o apreciez mult in salata de rosii dar fiecare stie mai bine cum serveste salata panzanella.

Este o salata sanatoasa, extrem de hranitoare, satioasa si usor de pregatit. Doar crutoanele sa fie deja facute, caci ele ar avea nevoie de mai mult timp pentru preparare. In rest, panzanella este gata in 2 minute.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...