Daca am diabet mai pot manca fast-food?

Cu ocazia aceasta va dau si o idee de afacere, una pe care eu insami as vrea sa o initiez: fast food pentru persoanele care sufera de diabet. S-ar servi doar produse low carb, keto, doar salate, smoothie-uri din legume si verdeturi, fructe bine controlate, portii cantarite, cu etichete pe care sa fie trecute numarul de calorii, numarul de carbohidrati, proteine, fibre, lipide. Asta ca sa stie tot omul ce incaseaza 😊 Finantati-ma! Am tot know-how-ul necesar.

Da, alimentatia joaca un rol cheie in viata noastra. De calitatea alimentelor pe care le consumam depinde sanatatea si nivelul de energie pe care il avem la dispozitie intreaga zi.

Dar diabetul este deja un pas mai in fata si automat inseamna ca avem mai multe aspecte de care sa tinem cont cand vine vorba despre alimentatie. Evident, toate trebuie discutate cu medicul diabetolog si cu nutritionistul care va urmareste evolutia.

Stiu ca multa lume iubeste mancarea de tip fast food. Si copiii mei sunt in aceeasi categorie si nici eu nu sunt mai prejos. Gustul este ametitor. Dar ma feresc de fast food fiindca stiu ca sunt trasa pe sfoara. Si ma trag singura pe sfoara cand merg sa iau ceva de la fast food.

Ulei de calitatea cea mai proasta, probabil. Ulei refolosit pana cand devine negru, probabil. Zahar adaugat in orice, inclusiv in chifle, sosuri, orice. Sare adaugata in cantitate industriala in orice.

Deci concluzia este destul de clara, dragii mei. Nu ca nu ati sti si voi care este adevarul in materie de fast-food. Acum desigur ca nu toate magazinele de tip fast-food sunt la fel. Nu bagam in aceeasi oala pe toata lumea.

Dar daca vrem sa stim exact ce consumam, ne pregatim noi acasa la noi, din ingredientele cumparata de noi, pregatite de noi, pentru cei dragi.

Diabetul inseamna control maxim la alimentatie. Inseamna cantitati clare, portii cantarite, ingrediente permise si ingrediente interzise, alimente cu care nu te joci, decat jonglezi in limitele trasate de medic.

Diabetul inseamna grija la ce mananci, cata odihna acorzi organismului tau, cat stres permiti in viata ta. Caci stres zero inca nu am reusit sa acumulam. Nu suntem Buddha. Si la hrana stam cam la fel. 100% sanatos poate ca nu reusim in toate zilele. Dar alimentatia trebuie sa fie pe masura asteptarilor. Asa ca plusati cat mai mult ca sa obtineti rezultate cat mai bune.

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii. Urmez cursuri de bucătar și îmi doresc să scriu cărți de rețete culinare și nutriție simplificată.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...