3 trucuri eficiente pentru a preveni binge eating

Binge eating disorder este o tulburare de alimentatie compulsiva. Este o tendinta de a te supra-alimenta, de a consuma exces de alimente, mai mult decat iti trebuie, mai mult decat organismul are nevoie, intr-atat de mult incat ti se face rau.

Durere de stomac, stari de voma, dureri de cap si asta nu e tot. Cam acestea sunt doar cateva dintre simptomele pe care le resimt cei care trec prin aceasta tulburare. Problema este ca nu se pot opri din mancat. Sau cel putin asa cred dar au nevoie de putin antrenament pentru asta.

Sfaturile mele pentru cei care au tendinta de a se supra-alimenta:

  • Ceaiul este un bun inlocuitor pentru a doua portie pe care voiai sa o consumi. Renunta la a doua portie pentru o cana de ceai. Tu alegi ceaiul si iti recomand sa il bei alaturi de o carte buna.
  • Cand simti nevoia sa mananci desi nu este inca ora pentru o alta masa, bea apa. Alege o sticla de 0,5 si bea apa cu inghitituri mici.
  • Cand simti nevoia sa mananci pana plesnesti, incearca sa iti controlezi emotiile. Da-ti seama ce simti si ce anume te declanseaza sa mananci intr-atat de mult incat sa ti se faca rau. De multe ori este doar lipsa de apreciere din partea celor din jur. Acesta este un trigger de care trebuie sa avem grija si cel mai simplu este sa incepem noi insine sa ne auto-apreciem.
  • Mediteaza in liniste, macar 20 de secunde. Nu ai nevoie de nicio pregatire si de niciun curs ca sa meditezi. Doar adu-ti mintea aici si acum. Fii atent la respiratie si la zgomotele din jur, indiferent cat de putin sesizabile sunt. Iti vei goli mintea de griji si probleme, indoieli si angoase si de cele mai multe ori vei putea sa iti controlezi impulsul de a te supraalimenta.
  • Lauda-te cat mai des, sarbatoreste mici victorii si mici progrese, fa-ti cadouri frumoase, cumpara-ti flori, cumpara-ti o carte buna, vizioneaza un film care te bucura, vorbeste cu o prietena, mergi la cafea cu cineva drag, invita pe cineva la masa la tine. Iubirea de sine ne ajuta sa ne recentram. Sa ne aducem inima inapoi la locul ei, unde este multa pace si liniste, in prezent.
  • Vorbeste cu un medic despre impulsul de a te supraalimenta. Simplul fapt ca ai facut pasul de a-ti rezolva problema va fi, de cele mai multe ori, suficient ca sa o si rezolvi complet! Ia taurul de coarne!

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...