9 surse ieftine si sanatoase de proteine

Proteinele sunt esentiale pentru buna dezvoltare a organismului si cred ca suntem cu totii siguri de acest lucru. Stim faptul ca aminoacizii sunt esentiali in orice proces care are loc in organism, de la cele mai marunte si pana la cele care fac diferenta intre sanatate si boala.

Astazi descoperim impreuna cele mai ieftine si sanatoase surse de proteine la care putem apela:

  1. Unt de arahide: 2 linguri contin 8 grame de proteine
  2. Oua: un ou mare are 6 grame de proteine
  3. Iaurt grecesc: un iaurt de 225 de grame contine 17 grame de proteine
  4. Seminte de floarea soarelui: 30 de grame contin 6 grame de proteine
  5. Fasole neagra: 170 de grame de fasole contin 15 grame de proteine
  6. Branza de vaci: 210 de grame de branza de vaci contin 23 de grame de proteine
  7. Linte: 200 de grame de linte contin 18 grame de proteine
  8. Ovaz: 75 de grame de ovaz contin 13 grame de proteine
  9. Seminte de dovleac: 30 de grame de seminte de dovleac contin 7 grame de proteine

Desigur, mai sunt multe alte surse de proteine, excluzand carnea. Nu toti oamenii consuma carne. Unii oameni traiesc bine merci fara nicio bucatica de carne, fara mezeluri, fara fripturi. Si se pare ca medicii si nutritionistii sunt de acord ca proteinele de origine vegetala sunt foarte ok, mai ales daca le combinam intre ele pentru a completa lantul aminoacizilor.

Asa se face ca fasolea merge bine cu paine, pastele merg bine cu maslinele, lintea merge bine cu orezul, ovazul merge bine cu nucile si multe altele se combina in mod magic pentru a ne acorda toti aminoacizii de care avem nevoie.

Sanatate maxima, post binecuvantat celor care il tin si succes in tot ce faceti!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...