Terci de ovaz cu afine, miere si seminte de dovleac

Mic dejun sau desert? Sau gustare? Sincera sa fiu, terciul de ovaz este pentru mine si mic dejun sanatos, si desert nevinovat, si gustare rapida si delicioasa. Terciul de ovaz este o salvare pentru oricine isi ingrijeste sanatatea si are nevoie de un preparat sanatos, rapid si satios.

Astazi descoperim cum se prepara terciul de ovaz cu afine, miere si seminte de dovleac. Este o combinatie ultra-gustoasa, super sanatoasa, bogata in tot felul de nutrienti de care organismul nostru are mare nevoie.

Iata ce ingrediente sunt necesare:

  • 5 linguri de fulgi de ovaz
  • 2 linguri de seminte de dovleac
  • 2 linguri de afine deshidratate sau o mana de afine proaspete sau o mana de afine decongelate
  • 2 linguri de miere

Terciul de ovaz se prepara in fix 2 minute. Punem apa la fiert intr-o oala mica si apoi dam focul mic de tot. Lasam apa sa se calmeze si apoi punem in oala fulgii de ovaz. Amestecam mereu cu o lingura pana cand terciul prinde forma. Fulgii de vor topi, la propriu. Isi vor pierde forma si vor deveni un fel de piure, ca un terci.

Stingem focul. Adaugam afine, seminte de dovleac, miere. Putem sa adaugam zmeura in loc de afine. Sau rondele de banana sau bucatele de mere. Ingredientele pe care le folositi sunt alese de voi, in functie de ce doriti sa adaugati in meniul zilnic.

Alte ingrediente care merg de minune in terciul de ovaz: nuci, seminte, coaja de portocala, ghimbir, scortisoara, pudra de turmeric, migdale, fistic, agrise, stafide, kiwi, seminte de floarea soarelui si nu numai.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...