Budinca de orez cu migdale si gem de portocale

Desertul de azi face parte din categoria deserturilor sanatoase, cele ideale pentru copii si pentru toata familia. Este un desert de gospodine lenese, adica ocupate, pardon 😊 Fac parte din aceeasi categorie. Si la mine se mai adauga si faptul ca sunt total nepriceputa la deserturi. Asa ca este fix ce-mi trebuie mie!

Lista de ingrediente necesare pentru cel mai simplu si rapid desert din luuume:

  • 2 cani de orez pufos (ca sa absoarba laptele)
  • 4 cani de lapte (vegetal sau clasic, eu folosesc de migdale)
  • 2 maini de migdale lasate la inmuiat macar 2-5 ore
  • 6 linguri de gem de portocale sau orice alt gem doriti
  • scortisoara

Orezul se fierbe in apa plata, dupa ce l-am spalat bine. Apoi, cand este aproape fiert, adaugam laptele si lasam orezul sa se umfle perfect. Eu nu pun laptele de la inceput ca sa nu se prinda si sa se faca oala varza. Mi s-a intamplat. Nu cereti detalii 😊

Dupa ce orezul este super fiert, adaugam gem de portocale si scortisoara pudra. Eu folosesc scortisoara Ceylon. E mai scumpa dar nu ma irita la stomac.

La final, cand punem orezul in castroane frumoase, mai putem adauga un varf de lingurita de gem si migdalele bine inmuiate in prealabil. Asa vor fi moi, gustoase, usor de mestecat chiar si de copii, bunici samd.

Este delicios desertul de azi? Este absolut genial. Si vreau sa va spun ca puteti sa folositi si gem de afine sau de coacaze, gem de merisoare sau dulceata de trandafiri, gem de zmeura sau magiun de prune. Merge si cu gem de caise, peltea de gutui si chiar si cu miere 😊 Aveti o infinitate de posibilitati pentur acest desert super simplu si super sanatos.

Va pup si va doresc multa sanatate!

S-ar putea să-ți placă și...