Parenting motivational: Cum imi motivez fiica sa invete bine?

Va spun sincer ca este foarte greu sa iti motivezi copilul sa invete bine la scoala in ziua de azi. Cu atat de multe atractii, cu atat de multe distractii si gadgeturi, cu atat de multi colegi care numai la carte nu se gandesc, este o provocare uriasa sa iti pastrezi copilul pe directia cea corecta.

Fiica mea are 11 ani si este clasa a 5-a. Invatam impreuna de foarte multe ori. Nu vreau sa ii pun meditator de la varsta aceasta si cred ca este benefic pentru toata lumea sa o ajut la lectii. Mai si petrecem timp impreuna, imi amintesc si eu materia de gimnaziu, mai radem impreuna.

Dar sa iti motivezi copilul sa invete bine la varsta aceasta, este greu. Copilul trebuie sa constientizeze faptul ca ce face in acest moment este definitoriu pentru felul in care se va desfasura viata lui in anii care vin. Caci caracterele se formeaza timpuriu. Stim toti asta. Si stim cat de mult muncesti ca sa corectezi ce nu este ok.

Cum o motivez  eu pe fiica mea sa invete? I-am facut cunostinta cu persoane din anturajul meu, persoane pe care si eu le admir. Sunt femei de varste diferite, toate de succes, independente, excelente dpdv profesional, femei de cariera, femei care au o afacere sau un loc de munca unde indeplinesc sarcini si responsabilitati complexe.

Fiica mea a avut ocazia sa vada birouri frumoase, biblioteci minunate, sali de conferinta si cafenele in care se lucreaza ca la birou. Si pot sa spun ca este impresionata. Isi doreste acelasi lucru si de cate ori se gandeste ca scoala e dificila si ca notele bune se obtin greu, isi aminteste ce o motiveaza.

Cred ca aceasta este cheia pentru ce ne dorim in viata, noi, adultii. Sa ne ocupam mintea si sufletul cu imagini care ne inalta, modele pe care le admiram, viziuni care sa ne ridice spiritul si sa ne insufleteasca. Aici este scanteia care ne face sa nu renuntam si sa mai facem un pas in directia corecta, catre succes deplin.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...